• Informacje na temat:

    żeberka

Artykuły na temat: żeberka
  • Pikantne żeberka

    Żeberka oczyść i włóż do posolonej wrzącej wody. Gotuj przez 15 minut. Potem wyjmij je, osusz i wystudź. W misce wymieszaj obrany i przeciśnięty przez...

  • Grillowane żeberka

    Przygotowanie: Do miseczki wlej olej, ocet winny oraz sos sojowy. Dodaj musztardę, miód, przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę, wymieszaj. Tak...

  • Pikantne żeberka

    Żeberka z miodem.

  • Żeberka pierwsza klasa

    Grillowane żeberka w miodowej marynacie smakują wyśmienicie.

  • Grochówka na żeberkach

    Przygotowanie: 1. Umyj żeberka. Zalej zimną wodą. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Gotuj około 40 minut na średnim ogniu, zbierając pianę 2. Przepłucz...

  • Ogniste żeberka

    Zanim położysz żeberka na grillu, pamiętaj, że brykiety powinny się palić co najmniej 45 minut, a węgiel drzewny 15 minut. Dopiero wtedy wytworzy się odpowiedni żar do pieczenia.

  • Żeberka z rusztu

    ....  Żeberka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Posmaruj połową marynaty z obu stron.  Ułóż mięso na rozgrzanym grillu i silikonowym pędzelkiem posmaruj resztą marynaty. Grilluj po około 10-12 minut z każdej strony.  Upieczone żeberka pokrój wzdłuż kości na mniejsze kawałki. Podawaj gorące, np. z pieczonymi ziemniakami. Czytaj dalej: Zobacz także: 

  • Pikantne żeberka

    ...  Żeberka oczyść i włóż do posolonej wrzącej wody. Gotuj przez 15 minut. Potem wyjmij je, osusz i poczekaj, aż wystygną. W misce wymieszaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną papryczkę chili, sos barbecue, miód i sos słodko-kwaśny. Żeberka posmaruj marynatą i odstaw na noc w chłodne miejsce. Następnie włóż żeberka do brytfanny. Podlej małą ilością wody i wstaw do...

  • Kapuśniak na żeberkach

    Przygotowanie: Do garnka wlej 1,5 l wody, dodaj żeberka. Zagotuj i wrzuć pieprz, listki laurowe, ziele angielskie i sól. Gdy mięso będzie miękkie, dodaj startą marchewkę i seler oraz pokrojone w kostkę ziemniaki, majeranek i kminek. Całość gotuj na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Po tym czasie dodaj odciśniętą, pokrojoną kapustę i gotuj jeszcze około 40 minut. W tym samym czasie...

  • Żeberka z tymiankiem

    Przygotowanie: Żeberka oczyść i podziel. Cebulę i tymianek posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Przygotuj marynatę. W wysokim garnku, na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj dżem, keczup i tymianek. Odstaw do wystudzenia. Żeberka podsmaż na złoty kolor, oprósz solą i pieprzem. Włóż do marynaty i wstaw na godzinę do lodówki. Mięso ułóż w brytfance, przykryj i wstaw do...

Zdjęcia na temat: żeberka
Wideo na temat: żeberka
  • Żeberka BBQ - klasyczny przepis na pieczone żeberka

    Choć żeberka zachwycają nas swoim smakiem, niewielu decyduje się na przyrządzenie ich w domowym zaciszu. Odstręcza nas nawet sam fakt, że mielibyśmy przygotować część, w której jest tyle samo mięsa, co kości. Warto jednak przygotować żeberka - również według naszego przepisu. W parę chwil można wydobyć cudowny aromat, który zachwyci wszystkich. To delikatne mięsko można przygotować w domu, bez

  • Żeberka BBQ - klasyczny przepis na pieczone żeberka

    Choć żeberka zachwycają nas swoim smakiem, niewielu decyduje się na przyrządzenie ich w domowym zaciszu. Odstręcza nas nawet sam fakt, że mielibyśmy przygotować część, w której jest tyle samo mięsa, co kości. Warto jednak przygotować żeberka - również według naszego przepisu. W parę chwil można wydobyć cudowny aromat, który zachwyci wszystkich. To delikatne mięsko można przygotować w domu, bez

  • Żeberka po tajsku

    10 czerwca w restauracji PINO Garden odbyły się warsztaty grillowania z Mikołajem Reyem. Kucharz zdradził prosty przepis na wspaniałą, aromatyczną marynatę. Tymi grillowanymi żeberkami po tajsku na pewno podbijesz podniebienia swoich gości. Zobacz, jak łatwo je przygotować! Źródło:Agencja TVN Dostawca: x-news

Dyskusje na temat: żeberka
  • Re: Halogen Oven przepisy.

    naczynia, kotlety posmarować z wierzchu olejem. Zalecana temperatura smażenia 1800C przez 20 min. na niskim ruszcie. W połowie smażenia należy kotlety odwrócić. ŻEBERKA WOŁOWE W WINIE 1,6 kg

  • Re: Rewelacyjne rumowe żeberka

    czy jeszcze czuć żeberka ?

  • Re: Wędzone żeberka

    wędzone żeberka są wspaniałe do bigosu

  • Re: Rewelacyjne rumowe żeberka

    Żeberka we własnym sosie https://www.youtube.com/watch?v=kO3mvylIpdQ

  • Wędzone żeberka

    Tym razem chciał bym zapytać o wędzone żeberka (ze sklepu) jutro wykorzystam je do kociołka, i zastanawia mnie czy jest sens wkładać je w jakąś ziołową marynate, lub lekko posmarować miodem i obtoczyć w ziołach na noc?? zależy mi żeby nie było to takie po prostu zwykłe żeberka, chce je troche czymś nasycić. :) Prosze o pomoc!! :) Pozdrawiam!

  • Re: Rewelacyjne rumowe żeberka

    Nie ma takiej ilości piwa, która by wystarczyła żeby doczekać się na takie żeberka!

  • Re: Wędzone żeberka

    Fajnie że mogłam pomóc, sama muszę wypróbowac też pozdrawiam.

  • Re: Rewelacyjne rumowe żeberka

    A ja wolę wersję "hej, ho dwa żeberka i butelka ruuumuuu!"

  • Re: Wędzone żeberka

    Jak najbardziej polecam marynatę' nasze podniebienia nigdy nie mają dosyc heh;} ale na poważnie to wiem że ludzie kupują wędlinę i trzymają ją w zalewach których się używa przed wędzeniem szynki itp, i wiem że taka wędlina jest o niebo lepsza w smaku i dłużej poleży..!

  • Re: Soczyste żeberka w trzech smakach

    Żeberka duszone https://youtu.be/kO3mvylIpdQ