• Informacje na temat:

    z grilla

Artykuły na temat: z grilla
  • Tortilla z grilla

    Przygotowanie: Boczek pokrój w grubsze plastry i zrumień na grillu. Tortille posmaruj kozim serem i ułóż na nim kawałki boczku i krążki cebuli. Następnie...

  • Krewetki z grilla

    Pyszna przekąska.

  • Idealna polędwiczka z grilla

    Soczysta polędwiczka.

  • Skrzydełka kurczaka z grilla

    W amerykańskim stylu.

  • Grilla czas zacząć

    Najlepszym mięsem z grilla była dla mnie zawsze wołowina pieczona na dębinie.

  • Wszystko o przyrządzaniu grilla

    Marynowanie Przed grillowaniem przez kilka godzin maceruję mięso we własnoręcznie zrobionych marynatach. Wcześniej nakłuwam mięso, żeby aromatyczne dodatki lepiej w nie wniknęły. Marynata z oliwą i sokiem z cytryny zapobiega wysychaniu mięsa i sprawia, że po upieczeniu jest delikatniejsze. Z kolei marynata na bazie jogurtu lub maślanki powoduje, że mięso z grilla jest wyjątkowo soczyste. Zioła...

  • Co zrobić, by grill nie szkodził żołądkowi?

    ...jakościowo podpałkę. Osoby dbające o zdrowie powinny pilnować, by oprócz mięs na stole podczas grilla znalazły się również świeże warzywa. Nie brakuje ich latem. Warto to wykorzystać(...) z daniami z grilla. Zobacz film!

  • Bosacka: Witaminy z grilla

    ...- 100 gramów dostarcza średnio 40 kcal, podczas gdy tyle samo wieprzowiny aż 180! Na grilla nie nadają się te wodniste (np. zielony ogórek) czy twarde (np. ziemniaki, marchew, chyba że przed...

  • Najlepsze produkty, gdy zjemy za dużo mięsa z grilla

    Zjedzenie większej ilości mocno spieczonego mięsa zwykle kończy się zgagą, niestrawnością, zaparciem.

  • Grill na balkonie

    Czy balkon jest dobrym miejscem do grillowania? Dlaczego nie. Wystarczy zastąpić grilla węglowego elektrycznym lub gazowym.

Zdjęcia na temat: z grilla
Wideo na temat: z grilla
  • Recykling dań z grilla. Co można przygotować?

    Co zrobić z wczorajszą kiełbasą lub warzywami z grilla? Na pewno nie wyrzucać! Cristina Catese w kuchni "Dzień Dobry TVN" dała "wczorajszym" grillowanym daniom drugie życie.

  • Kiełbaski z grilla na cztery sposoby według Andrzeja Polana

    Majówka to tradycyjnie czas, kiedy po raz pierwszy rozpalamy grilla. Jak wiadomo, żaden prawdziwy grill nie może obyć się bez pysznej kiełbasy. Dlatego właśnie w kuchni "Dzień Dobry TVN" Andrzej Polan pokazał jak przygotować kiełbasę z grilla na 4 sposoby: na kiju, z patelni, z ziemniakami i sosem z rzodkiewki oraz z papryką i kalarepą.

  • Warzywne i owocowe dodatki z grilla według Beaty Śniechowskiej

    przygotowała różne owocowe i warzywna potrawy z grilla. Na stole pojawiły się takie dania, jak: grillowana chałka z truskawkami „balsamico”, ananas z grilla i lodami kokosowymi, grillowany bakłażan z pikantnym tatarem z cukinii i serem halloumi oraz sałata rzymska z grilla z wegańskim majonezem i boczniakami.

Dyskusje na temat: z grilla