-
Informacje na temat:
tatar
-
Łososia pokrój w drobną kostkę i włóż do miski. Dodaj drobno posiekaną szalotkę i szczypiorek. Wlej oliwę i sok z jednej limonki. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki. Tatar wyłóż na talerz. Udekoruj listkami sałaty, kiełkami groszku, plastrami rzodkiewek i cytrusami. Podawaj z grzankami. Zobacz także:
-
-
-
-
-
-
-
-
...? Według legendy, podczas potopu szwedzkiego, pod Nidzicę podeszły czambuły tatarskie. Zamknięto bramy i oczekiwano rozwoju wydarzeń. Tymczasem jeden z mieszczan, niejaki Nowak, zauważył, że przy kamieniu za murami biesiaduje... sam wódz tatarski. Podbiegł do armaty i wystrzelił. Kula, która zabiła chana, została na kamieniu. Tatarzy uciekli. JOG...
-