• Informacje na temat:

    strogonow

Artykuły na temat: strogonow
  • Jak pokroić mięso na gulasz?

    Aby zrobić doskonały np. boeuf strogonow, odpowiednio pokrój wołowinę lub inne mięso. Dzięki temu łatwiej się go pogryzie...

  • Wesele bez mięsa?

    ...z warzyw. Przyprawione w umiejętny sposób wręcz przewyższają smakiem mięsne odpowiedniki! Boeuf Strogonow i flaczki można przyrządzić również z boczniaków, a kurczaka w szaszłykach zastąpić tofu(...) oraz tradycjach polskich wesel, zauważyłam że na wegańskim weselu nadal główną inspiracją pozostaje kuchnia polska. Nie trudno przygotować aromatyczny bigos z wędzoną śliwką czy gęsty strogonow...

  • Nie nasze gulasze

    Węgierski boeuf Strogonow Składniki: 80 dag polędwicy wołowej, 25 dag małych pieczarek, 2 łodygi selera naciowego, zielona papryka, łyżka sosu worcester, szklanka śmietany, łyżka mąki, 2 szklanki bulionu, łyżeczka tymianku, słoiczek koncentratu pomidorowego, 2 łyżki musztardy, liść laurowy, sól, pieprz, 1/3 szklanki słodkiego sherry, duża biała cebula, olej. Przygotowanie...

  • Cukinia i bakłażan

    Cukinia - stanowi świetny dodatek do placków, które są o wiele delikatniejsze i od ziemniaczanych. Młodą cukinię można dodawać do surówek, dusić, nadaje się na konfitury i marynaty. Cukinia jest też dobra do zagęszczania potraw typu strogonow czy leczo. Bakłażan - przyciąga uwagę niezwykłym kolorem. Za to smak ma dość neutralny. Dlatego bardzo zyskuje w towarzystwie pomidorów, bazylii...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...i przygotować imprezowy przebój, czyli - boeuf Strogonow . Składniki to 50 dag wołowej polędwicy, szklanka kwaśnej śmietany, ok. 30 dag pieczarek, 1-2 cebule, szklanka tartego żółtego sera, kilka łyżek...

  • Pierwszy raz w wielkim świecie

    ..." dania. Dziecko nie umie sobie wyobrazić, co to są zraziki zawijane albo poczciwy strogonow. • Za pierwszym razem postaw na zasadę "im taniej, tym lepiej'. Nie wiadomo, czy nie będziecie musieli wyjść...

  • Chrzcimy dziecko

    ...spożywać alkoholu w obecności dzieci. Jeśli nie podajemy tradycyjnego polskiego obiadu 2 - daniowego, warto wybrać jedno danie gorące np. strogonow, bigos czy pieczone w piekarniku podudzia drobiowe...

  • ...strogonowa, robienie sałatek i porzadkow, tylko kiedy nie wiem jeszcze. trzymajcie mnie kochane bo nie wytrzymam. posyłam ciumaka.

Zdjęcia na temat: strogonow
Dyskusje na temat: strogonow
  •  Strogonow

    Zna ktoś przepis na prawdziwego Strogonowa?

  • Re: Strogonow z indyka

    piszemy i mówimy Stroganow a nie Strogonow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  •   Re:  Strogonow

    To niestety nie jest prawdziwy strogonow.

  • Re: Strogonow z indyka

    Strogonow komu te kity to nie lezalo kolo Strogonowa . Co za nieudana podroba

  •  Re:  Strogonow

    Stroganow to nie kucharz kucharzem był Careme który ugotował pierwszy tę potrawę dla hrabiego Pawła Stroganowa i nietrzeba odrazu obrażac ludzi od nieuków bo nazwa strogonow sie przyjęła

  • Re: Strogonow z indyka

    A jak sie godo?

  •  Re:  Strogonow

    rozróbcie). Po krótkim zagotowaniu można zajadać. Uwaga! do Strogonowa mozna dodać podsmażone pieczarki z cebulką- pycha. Dodatkiem moze być pieczywo lub francuskie kluseczki Smacznego!!!

  • Re: Strogonow z indyka

    Gulasz to generalnie zupa, pörkölt to danie główne podawane razem z dodatkami. Polecam galuszki.

  •  Re:  Strogonow

    witajcie. myślę że znam sposób przygotowania tej potrawy najbardziej zbliżony do orginału bierzemy delikatne mięso najlepsza polędwica wołowa środkowa, idealna jest też z dzika, świetnie smakuje jagnięcina/chodzi o to że tej potrawy nie dusimy/kroimy w plastry, rozgniatamy ręką, a następnie kroimy paski. mięso smażymy małymi porcjami na maśle/ nie może puścić soku/ przekładamy do garnka. na tym samym tłuszczu smażymy pokrojoną w kostkę cebulkę na złoto również nie może puścić soku, czynność...

  • Re: Strogonow z indyka

    "potnij na cienkie cząstki (cebulę)"- jeśli cebula jest pocięta na cienkie cząstki to nadal są to te dwie sztuki cebuli ? W kroku numer dwa (już po pocięciu na cienkie cząstki) autor artykułu pisze "podsmaż cebule"- może w całości? Smacznego!