-
Informacje na temat:
smaki grecji
-
Wykorzystaj fakt, że jesień to czas dyni i daj się ponieść kulinarnej fantazji. Możesz ją marynować, gotować, piec i smażyć. Zrobisz z niej farsz do pierogów, a nawet ciasto. Pochodzi z Ameryki Środkowej, a jej historia sięga zamierzchłych czasów. W starożytnym Rzymie smażono dynię w miodzie i podawano na wielkich ucztach, z kolei w Grecji ucierano ją, zalewano winem i stosowano jako lek na wiele...
-
...solankowych. Dzięki temu też pozostaje wilgotny. Od 2002 roku nazwa "feta" jest chroniona i zastrzeżona wyłącznie dla serów pochodzących z Grecji. Jednak świat greckich serów nie kończy się na fecie(...) w winie owczo-koziego sera krasotyri , specjalności wyspy Kos. Kolebka europejskiego winiarstwa Kulinarne zwiedzanie Grecji nie może wręcz obyć się bez degustacji tamtejszych win. Kraj Homera...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Keftedes to danie prosto z Grecji. Piotr Ogiński zaprezentował krok po kroku jak przygotować te pyszne i zaskakujące w smaku kotlety mielone. Istotne są tu dodatki. Czerwona cebulka, feta, oliwki i świeże zioła to tylko część składników, które sprawią, że pulpety będą miały wyjątkowy smak. Jeśli marzą wam się greckie smaki, koniecznie wypróbujcie ten przepis! (Źródło: Kocham Gotować/ x-news)
-
Keftedes to danie prosto z Grecji. Piotr Ogiński zaprezentował krok po kroku jak przygotować te pyszne i zaskakujące w smaku kotlety mielone. Istotne są tu dodatki. Czerwona cebulka, feta, oliwki i świeże zioła to tylko część składników, które sprawią, że pulpety będą miały wyjątkowy smak. Jeśli marzą wam się greckie smaki, koniecznie wypróbujcie ten przepis! (Źródło: Kocham Gotować/ x-news)
-
Keftedes to danie prosto z Grecji. Piotr Ogiński zaprezentował krok po kroku jak przygotować te pyszne i zaskakujące w smaku kotlety mielone. Istotne są tu dodatki. Czerwona cebulka, feta, oliwki i świeże zioła to tylko część składników, które sprawią, że pulpety będą miały wyjątkowy smak. Jeśli marzą wam się greckie smaki, koniecznie wypróbujcie ten przepis! (Źródło: Kocham Gotować/ x-news)
-
Oprócz wspomnianego już miodu do najstarszych afrodyzjaków należy czosnek. W starożytnej Grecji i Rzymie powietrze przesiąknięte było ostrą wonią czosnku (jeszcze do dziś w greckiej i włoskiej kuchni(...). Można uzyskać niezwykle smaczne i efektowne danie podniecające, łącząc smaki i barwy oraz stosując różne sposoby przyrządzania - od gotowania na parze lub w wodzie, przez duszenie, smażenie, pieczenie
-
gdzieś mam opinie metroseksualnych barmanów,piję jaka lubię,w szklance mocną bez cukru i mleka,lubię kiełbachę z ogniska ,kaszankę i flaki,mimo że na co dzień jestem jestem dość zamożny to lubię smaki w których dorastałem,a nie przepadam za jedzeniem w stylu bułkę przez bibułkę i 6 rodzaju widelców,jedzenie musi być przyjemnością i okazją do miłej rozmowy jak w Grecji,czy Włoszech