• Informacje na temat:

    słoneczniki

Artykuły na temat: słoneczniki
  • Ostatni dzwonek dla słonecznika

    .... Wykopmy otwór 70-80 cm i wypełnijmy go kompostem lub nawozem. Ziemia musi być luźna, by rośliny miały dobry drenaż, ale nie może być sypka, bo nie utrzyma wysokich łodyg. Słoneczniki lubią pić. Podlewajmy je często, by ziemia się nie wysuszyła, ale pilnujmy, żeby woda nie stała. Słoneczniki dobrze rosną też na ubogim podłożu. Jednak na początku pomóżmy im wzmocnić się. Dokarmiajmy płynnymi...

  • Słoneczniki

    Piękny obrazek, który możesz wykonać sama.

  • Piękny, ale i praktyczny. To dwie, pozornie sprzeczne, cechy tego znaku. Ludzie-Słoneczniki wyrastają ponad przeciętność, odnoszą sukcesy, aczkolwiek nie przez wszystkich są lubiani. Jak wszyscy odbiegający od standardów, wyróżniający się z tłumu. A ich praktycyzm sprawia, że nie zawsze odnoszą sukcesy w miłości. Tu potrzeba nieco fantazji, odrobiny szaleństwa...

  • Poznaj moc słonecznika

    Nie tylko jego pestki, ale także płatki i liście są naturalnym lekarstwem na wiele dolegliwości.

  • Słonecznik: Zanim podasz antybiotyk

    Najczęściej pojawia się on: ból gardła. Potem dochodzą inne objawy katar, ból mięśni. Wszystkiemu towarzyszy gorączka lub stany podgorączkowe. Jak można ją pokonać w pierwszej fazie? Domowym sposobem jest napar ze słonecznika, który znacznie obniża temperaturę ciała.

  • Pestki słonecznika i ogórek

    Doskonale się uzupełniają: ogórek nawilża, a pestki słonecznika dbają o natłuszczenie i odżywienie cery. Domowe kosmetyki z nich przygotowane, nadają się szczególnie do cery dojrzałej i zmęczonej.

  • Dlaczego warto jeść pestki słonecznika

    Mamy je przez cały rok, ale świeże i nieprzetworzone są najzdrowszą przekąską. Wystarczy garstka dziennie, by organizm odczuł działanie tych małych ziarenek.

  • Chleb razowy ze słonecznikiem

    Aromatyczny, smaczny i zdrowy, bo bez ulepszaczy.

  • Sześć powodów, dla których warto jeść słonecznik

    ..., a resztę zmiksuj z masłem i serkami na pastę. Dopraw solą i pieprzem. Wstaw pastę do lodówki, by stężała (na ok. 30 min). Przełóż na talerzyk, formując w półkulę. Posyp odłożonym słonecznikiem. Podawaj do(...) z olejem i musztardą. Posyp słonecznikiem.

  • Kępa słoneczników i pisarska dyscyplina

    Rozmowa z KATARZYNĄ BULICZ-KASPRZAK o pisaniu długich opowieści, czytelniczych sympatiach, bohaterach ludzkich i zwierzęcych oraz bieganiu.

Zdjęcia na temat: słoneczniki
Wideo na temat: słoneczniki
  • Przepis na dorsza z topinamburem

    Topinambur powoli przestaje być postrzegany jako "hipsterski" dodatek w kuchni. Bulwy tego niepozornego słonecznika bulwiastego świetnie nadają się na zamiennik ziemniaków w klasycznych obiadowych daniach, a także wybornych w smaku sosów i dodatków. Przygotowaliśmy dla was przepis na delikatny filet z dorsza z sosem z topinamburu - to elegancka i wyjątkowa w smaku propozycja, która posmakuje wszystkim!

  • Zdrowe przekąski dla dzieci i nie tylko. Budyń, galaretka, warzywa smażone w cieście ciecierzycowym

    - Tak prostej kuchni to jeszcze chyba w życiu nie robiłem - powiedział w kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski. Kucharz przygotował: budyń jaglany o smaku truskawkowym, truskawkową galaretkę, kisiel rabarbarowo-truskawkowy, sezamki, warzywa smażone w cieście ciecierzycowym oraz prażony słonecznik z sosem sojowym.

  • Jak zrobić domową chałwę? Banalny przepis

    Jak zrobić domową chałwę? Chałwa to klasyka wśród bliskowschodnich słodyczy. Wyborny blok składający się z karmelu i zmiażdżonych nasion oleistych to genialny sposób na zaspokojenie potrzeby na coś słodkiego. Istnieje wiele odmian chałwy - na Ukrainie robi się ją ze słonecznika, w Turcji i Iranie - z sezamu, a w Indiach z... marchewki! Dziś mamy dla was przepis na domową chałwę z żurawiną - zobaczcie, jak prosto ją zrobić!

Dyskusje na temat: słoneczniki