• Informacje na temat:

    rybne

Artykuły na temat: rybne
  • Rybne gniazda

    Przygotowanie  Filety rybne bardzo drobno kroję. Obraną cebulę siekam w drobną kostkę. Ser ścieram na tarce o dużych oczkach. Koperek płuczę, osuszam i siekam. Do ryby dodaję cebulę, koperek, doprawiam pieprzem, solą i mieszam, by składniki się połączyły.  Bułkę kroję na kromki o grubości 2 centymetrów. Do miski wlewam mleko, zanurzam w nim kromki bułki i odciskam delikatnie z nadmiaru mleka...

  • Kotlety rybne

    Przygotowanie: Bułkę kajzerkę zalej mlekiem, odstaw na 10-15 min. Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Rybę oczyść z ewentualnych ości. Zmiel razem...

  • Klopsy rybne

    Rybny specjał.

  • Kotlety rybne

    Do charakterystycznych potraw regionu kaszubskiego należą dania rybne, prażnica, czyli jajecznica oraz ciasta – kuch na młodzach czy baba wielkanocna.

  • Kotlety rybne

    Chociaż to placuszki krabowe znajdują się w centrum uwagi w większości restauracji, w mojej rodzinie gwiazdą wieczoru bywają kotlety rybne. Często robiliśmy je z resztek gotowanych ziemniaków lub purée, dorzucając resztki warzyw.

  • Kotleciki rybne

    Bogate źródło kwasów omega-3.

  • Kotleciki rybne

    Tanie danie.

  • Rybne kotlety

    Podawaj z sosem czosnkowym.

  • Rybne roladki

    Roladki możesz przygotować ze szpinakiem lub zielonym pesto.

  • Pulpety rybne w pomidorach

    Pulpety rybne najlepiej robić z filetów (mrożone trzeba po rozmrożeniu odcisnąć z nadmiaru wody), nie trzeba wtedy tracić czasu na usuwanie ości. Można je robić z każdego gatunku ryby...

Zdjęcia na temat: rybne
Wideo na temat: rybne
  • Pilaf rybny

    W kuchni "Pytania na śniadanie" Jan Kuroń przygotował rybny pilaf. Podstawą tego dania jest ryż. W pilafie znajdziemy również wiele słodkich składników jak rodzynki czy migdały. Do potrawy dodajemy również przyprawy, które niekoniecznie kojarzą się w rybą jak np. cynamon i kardamon. Całą potrawę zapiekamy w piekarniku przez 30 minut.

  • Bulion rybny

    Zupa lub baza do dań.

  • Jak filetować rybę?

    Autor vloga "Kocham Gotować" zaprezentował łatwy sposób na filetowanie ryby. Dzięki zaprezentowanej metodzie szybko i łatwo, w domowych warunkach, wykonamy rybne filety.

Dyskusje na temat: rybne
  • Re: Czy lubicie mięso?

    Każdy rynek, ma swoje zapotrzebowanie... dla Wegetarian ( nie Wegan ) są już rybne kiełbasy !

  • Re: Kotlety rybne

    Wolę kotlety rybne z ziemniakami i groszkiem. Do tego obowiązkowo surówka z kiszonej kapusty z cebulą i olejem z pestek winogron.

  • Coś dla zdrowia

    skorki) i posyp ta utarta mase na swoje jedzenie (salatke, lody, zupe, dania rybne, miesne, sosy, whisky, wino lista dan jest nikonczaca sie). Cale jedzenie zyska niespodziewanie codowny smak, ktorego

  • Re: Kotlety rybne

    A dlaczego miałaby ta zasada nie obowiązywać? Moim zdaniem kotlet rybny nadal jest rybą. Szczególnie, jeśli zrobisz go samodzielnie, w domu:)

  • Kostki Rybne

    Witam. Jest sprawa.. Mialam dzisiaj straszna ochote na dorsza, ale nie udalo mi sie dostac filetow wiec kupilam 'kostki'. Nigdy wczesniej nie mialam z nimi do czyniena i zastanawialam sie czy macie moze jakies ciekawe pomysly na ich przyrzadzenie w sposob zdrowy i niskotluszczowy? Z gory dziekuje.

  • Re: Kotlety rybne

    Z założenia do ryb powinno się podać chyba białe wino, prawda? Takie chyba zamówię z alkohol-online. pl Chyba, że kotletów rybnych ta zasada nie obowiązuje?;)

  • Re: Kostki Rybne

    Natie ja kostki rybne panieruję tak jak normalne płaty ryby. Zawsze po usmażeniu (bez względu na to czy to ryba czy mięso) - odsączam na papierowym ręczniku. Są wtedy zdrowsze, mniej kaloryczne i ciężkostrawne oraz bardziej chrupka jest panierka. Pamiętam jak kiedyś znalazłam się przypadkiem na obiedzie w Domu Kultury w jednej z dzielnic Katowic. Dostałam schabowego na którym była kałuża tłuszczu

  • Re: Kotlety rybne

    Oczywiscie to nie jest dokladny przepis ale czasami nie zaszkodzi wiedziec cos wiecej oprocz przepisu na kotlety rybne

  • Re: Kostki Rybne

    (zazwyczaj używam do takiej rybnej zapiekanki kwaśnej śmietany zahartowanej ciepłym rosołem, z czosnkiem, koperkiem i bardzo drobno pokrojoną cebulą, ale jogurt też przetestowałam i się sprawdził ;)). Na

  • Re: Kotlety rybne

    Kotlet rybny z dodatkiem boczku przestaje być kotletem rybnym,niestety.No chyba,że ktoś nie przepada za rybą-smacznego.