• Informacje na temat:

    potrawy mięsne

Artykuły na temat: potrawy mięsne
  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    Zabiegana? Z mięsa mielonego możesz szybko przygotować smaczne i pożywne potrawy, które zasmakują całej rodzinie!

  • Potrawy radości

    ​Znane były we wszystkich epokach i w każdej kulturze. Ich woń, smak, sam wygląd - budziły dobre emocje, pogodne myśli, chęć wzajemnego częstowania się i dzielenia. Receptury zmieniały się w ciągu wieków, ale używane do ich sporządzania produkty pozostawały takie same.

  • Koszyk pełen pomysłów na wielkanocne potrawy  z marką WINIARY!

    ...na zimno, z Sosem czosnkowym WINIARY. Więcej inspiracji na pyszne, wielkanocne potrawy znajdziemy na www.winiary.pl. ### WINIARY to marka, która od lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej...

  • Tradycyjne świąteczne potrawy z Podhala

    Specjały kuchni góralskiej.

  • Sycące potrawy nie tylko dla smyka

    Wbrew powszechnej opinii sycących dań "na rozgrzewkę" nie powinno się utożsamiać z jedzeniem tłustym i ciężkostrawnym. Przeciwnie - najlepiej, by menu na chłodne dni obfitowało w potrawy łatwe do strawienia. Wtedy po ich spożyciu organizm szybko odczuje przypływ energii i przyjemne ciepło rozchodzące się po całym ciele. Taki efekt uzyskasz m.in. serwując maluszkowi i reszcie rodziny zupy, potrawy...

  • Pomysłowe grillowanie z marką WINIARY!

    Z utęsknieniem wyczekujemy ciepłych dni pełnych okazji do wspólnego odpoczynku na świeżym powietrzu. Podczas sprzyjającej pogody za oknem, najchętniej wybieramy spotkania przy grillu, w towarzystwie rodziny czy przyjaciół. Wbrew pozorom jednak kiełbasa, karkówka czy mięsne szaszłyki to niejedyne potrawy, jakie możemy przygotować na ruszcie! Warto podczas tegorocznego sezonu poeksperymentować ze...

  • Powiedz, na co masz ochotę, a dowiesz się, co może ci dolegać

    Apetyt, szczególnie ten nagły i niepohamowany, na pewne potrawy może być sygnałem niedoboru niektórych składników, m.in. minerałów i witamin, a czasem także chorób.

  • Wino w kuchni: Do jakich dań je dodawać

    Wino – nic tak dobrze nie podkreśla smaku potrawy. Nie wystarczy jednak go tylko zaserwować, by magia zadziałała – należy starannie dobrać gatunek wina do konkretnej potrawy. Jak to zrobić?

  • Odkryj swoją kulinarną osobowość z limitowaną edycją etykiet przyprawy MAGGI!

    Przyprawa w płynie MAGGI od ponad 120 lat towarzyszy nam w codziennej kuchni. Już kilka jej kropel wystarczy, aby nasze potrawy nabrały niepowtarzalnego smaku i aromatu. Możemy dodawać ją do zup, sosów, dań mięsnych, warzywnych, marynat czy dipów… Możliwości jest naprawdę wiele. Nieważne czy dopiero stawiasz pierwsze kroki w gotowaniu czy jesteś już kulinarnym ekspertem, MAGGI jest dla...

  • Było pysznie. Bez dzielenia się opłatkiem, z życzeniami, potrawy tradycyjnie wigilijne. I przez większość spotkania przekonywałam malkontentów, że to nie...

Dyskusje na temat: potrawy mięsne
  • Re: Wagańskie wesele?

    W menu muszą być dostępne potrawy również mięsne i nie można nikogo zmuszać do swoich fanaberii. To, że wy nie jecie mięsa, to wasza sprawa ale nie macie prawa narzucać swoich wymysłów innym ludziom i im psuć imprezę. 2 rodzaje menu - oto rozwiązanie.

  • Re: Potrawy, które budzą kontrowersje na całym świecie

    Kaszanka może niektórym wydawać się dziwna z powodu wykorzystania krwi, żadna to jednak "ekstremalna" potrawa. Pasztet czy salceson to normalne potrawy mięsne, praktycznie w każdym kraju robi się coś takiego, bo po uboju powstają "resztki", które w taki czy inny sposób wypada zagospodarować. W procesie kiszenia nie ma natomiast niczego dziwnego, wykorzystywany jest w różnych krajach na różne

  • Niskokaloryczne potrawy

    Czy macie jakieś sprawdzone na warzywne i mięsne potrawy, które nie są specjalnie tuczące (i kłopotliwe w przygotowaniu)? Staram się ograniczyć węglowodany w diecie, dlatego w głównych posiłkach skupiam się na warzywach i mięsie, ewentualnie rybach, ale moje pomysły już się kończą...

  • Re: Galareta mięsna

    Jest galaretka ,głowizna ,i zyldz - A potrawy mięsne są w galarecie i mogą to być : ryby w galarecie w tym (morskie lub słodkowodne) drobiowe ,wołowe ,wieprzowe , z baraniny i wielu wielu innych mięs . A ten przepis to właśnie zyldz .

  • Re: 11 stycznia - Dzień Wegetarian

    @Rysia,najpewniej jesteś semiwegetarianką,skoro jesz mięso bardzo rzadko.W necie znajdziesz mnóstwo informacji na ten temat. Myślę,że w wielu tradycyjnych domach kobiety gotują mięsne potrawy ponieważ ich mężczyźni tego oczekują- bo mięsny obiad daje facetowi siłę do pracy,a odstępstwa od normy tolerowane są w piątki. Tradycyjne polskie potrawy to przecież mięsne potrawy-bigos,flaki, mielony

  • Re: Pasztet cukiniowy z kaszą i serem

    Pasztet to jest z mięsa i podrobów. To to jest nie wiem co. Dlaczego wegetarianie usiłują naśladować potrawy mięsne? Flaczki sojowe, kotlety gryczane Tfu!

  • Re: Czy jadacie w barach mlecznych?

    a tam lubię takie bary, mam jeden ulubiony w Gdańsku i tam właśnie zajadam czasami takie mączno-ziemniaczane, pracochłonne potrawy-PYCHA;) Niektóre z nich przeszły w ostatnim okresie czasu swego rodzaju metamorfoze i serwuja dania mięsne-tych nie polecam-bo drogie i bez smaku.

  • Re: Kwestia kultury

    Jeżeli już mowa o Biblii to sam Bóg nakazuje solić dla niego potrawy mięsne składane w ofierze. Kim zatem jest Bóg?

  • Re: wekowanie potraw

    dokładnie tak samo wekuję jak poprzedniczka. Używam do tego celu słoików pod gumę. Po ugotowaniu i zdjęciu sprężyny wiem napewno że słoik jest zamknięty. Potrawy mięsne, bigos itp pasteryzuję prawie godzinę jednego dnia i pół godz. drugiego. Nie ma szans zeby się zepsuły.A pasteryzuję tak od 30 lat.

  • Re: Schabowe w ziołowej marynacie

    Droga Interio! Przestańcie reklamować potrawy mięsne! Najwyższy czas, abyśmy przestali się opychać tym nieekologicznym, niezdrowym (raport WHO o konsekwencjach zdrowotnych jedzenia mięsa) oraz w okrutny sposób "produkowanym" pokarmie. Albo ludzkość zrezygnuje z jedzenia mięsa, albo czeka nas zguba. Świata nie stać na hodowlę zwierząt rzeźnych, bo po prostu nie ma na to wystarczającej powierzchni