• Informacje na temat:

    podpłomyki

Artykuły na temat: podpłomyki
  • Ewa Wachowicz: Życie mnie już tyle razy zaskoczyło

    ....  Od początku rozmowy na stole leży podpłomyk, to nie jest przypadek. - Chciałam, żeby ta restauracja była słynna z kilku rzeczy. Po pierwsze sami wypiekamy chleb i podpłomyki, po drugie podajemy...

  • Mąką można leczyć

    ...​Wybierz taką, która poprawi twoje zdrowie! Jest niezbędna, aby powstały pyszne wypieki, naleśniki czy makaron. Początkowo mąkę wytwarzano rozcierając ziarna roślin pomiędzy dwoma kamieniami. Z uzyskanego w ten sposób proszku, wymieszanego z wodą, powstawało pierwsze pieczywo - podpłomyki. Ale mąkę można wytwarzać nie tylko ze zbóż.

  • Ewa Wachowicz. W sercu Krakowa ma drugi dom

    Kreatywna była od urodzenia. Catering wymyśliła już w szkole średniej. Doskonale sprawdził się podczas górskich wycieczek. Jej przyjaciele do dziś pamiętają słynne sylwestrowe kanapki z pastą serową, które z pietyzmem podawała na kryształowych lustrach. Ten trend w latach 90-tych podchwyciły wszystkie znane restauracje. Ona chciała otworzyć swoją. Po latach Ewie Wachowicz udało się zrealizować kulinarną wizję w sercu Małopolski.

  • ...o malowidła na powale kościoła. • Pomnik Melchiora Wańkowicza w Piszu stojący nad brzegiem Pisy. Specjały kuchni regionalnej Szczególnie godne polecenia są podpłomyki z serami owczymi w zajeździe Tusinek...

  • Warzywa w żółtym sosie

    Danie możesz doprawić sokiem wyciśniętym z limonki.

  • Pikantna potrawka z jagnięciny z morelami

    ...tym czasie dodaj do potrawki morele, wymieszaj ją i gotuj jeszcze co najmniej 45 minut. Podawaj danie z ryżem basmati albo z podpłomykiem. Przepis pochodzi z książki Sabriny Ghayour "Persiana...

  • Klify na Wolinie jak z zimowej baśni…

    ..., przyjrzeć się pracy rzemieślników ubranych w historyczne stroje, a nawet samemu spróbować coś stworzyć. Na zakończenie zaś posilimy się podpłomykiem pieczonym nad ogniskiem czy chlebem ze smalcem. Wioska...

  • ​Falafel z jogurtem, bakłażanem i sałatką z kapusty czerwonej

    Przepis z książki “Pora na lunch". Czas przygotowania: 10 minut + gotowanie 40 minut. Liczba porcji: 1 duża.

  • 12 miejsc na rodzinny wypad z dziećmi

    ...i nauczą się pisać gęsim piórem. Smak średniowiecza poczujecie, jedząc pyszne chlebki i podpłomyki prosto z pieca! Jeszcze więcej atrakcji przygotowano na pierwszy weekend sierpnia, kiedy odbywa się...

  • ...mieszkano i pracowano. Można dotykać eksponatów, przyjrzeć się pracy rzemieślników ubranych w historyczne stroje, a nawet samemu spróbować coś stworzyć. Na zakończenie zaś posilimy się podpłomykiem...

Wideo na temat: podpłomyki
Dyskusje na temat: podpłomyki