• Informacje na temat:

    ozorów

Artykuły na temat: ozorów
  • Ozór wołowy peklowany

    Ozór wołowy; 0,5 dkg saletry; 2 dkg soli; płaska łyżeczka cukru; po 1/4 łyżeczki mielonego pieprzu i ziela angielskiego; łyżka mielonego jałowca. Wywar: włoszczyzna; cebula; listek laurowy; 2 - 3 goździki; po 2 - 3 ziarenka ziela angielskiego pieprzu i jałowca.

  • Ozór wołowy; 0,5 dkg saletry; 2 dkg soli; płaska łyżeczka cukru; po 1/4 łyżeczki mielonego pieprzu i ziela angielskiego; łyżka mielonego jałowca. Wywar: włoszczyzna; cebula; listek laurowy; 2 - 3 goździki; po 2 - 3 ziarenka ziela angielskiego pieprzu i jałowca.

  • Gwiazdy w "Hell's Kitchen". Co je czeka?

    W każdym odcinku "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia" najlepsi mogą liczyć na wyjątkową nagrodę. Natomiast drużyna, której się nie powiodło, musi zmierzyć się z karą. W najbliższym odcinku na pokonanych czekać będą wołowe podroby, m.in. nerka, ozór, wątroba i.... penis wołowy!

  • Jak wybrać dobre mięso wołowe?

    Słusznie cieszy się uznaniem. Ma niewielką zawartość tłuszczu i dużą wartość odżywczą, a przy tym jest lekkostrawne.

  • „Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści”

    ​Tego jeszcze nie było: męskie gotowanie w wydaniu Dwóch Sióstr!

  • Atrakcje urlopowe PRL w wakacyjnych serialach

    Dorośli mieli długie urlopy, a urwisy mogły w wakacje poszaleć... Przygód, jak wyprawa autostopem na Hel Poldka i Dudusia w „Podróży za jeden uśmiech”, nie brakowało!

  • Weź się za wołowinę!

    Aromatyczne, wyjątkowo smaczne, bogate w wartość odżywczą - i łatwe do przyrządzenia w domu dania z wołowiny polecają szefowie kuchni - Adam Chrząstowski i Darek Kuźniak.

  • jestem, żyję, pracuję... czasu na eksluzywny wortal totalnie brak..., czasem wejdę, poczytam, ale to tylko na chwile dwie. po 6-dniowym maratonie w...

  • we lwowie demonstracje, pochody, przemersze, telebim okupowany przez setki ludzi, centrum zamkniete, a ja dzis furmanka na miasto wyjechalam, by...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    Do położonej na południu Austrii Karyntii turystów przyciągają wysokie góry i przepiękne jeziora. To także kraina doskonałych produktów regionalnych, pysznych ryb i smaków łączących wpływy włoskie, słoweńskie i austriackie. Poznaj najlepsze przepisy kuchni karynckiej!

Wideo na temat: ozorów
Dyskusje na temat: ozorów
  • Re: Ozory jagnięce!

    Ja słyszałam że smak ozorów zależny jest od tego czym barany były żywione i z jakiego regionu pochodzą. Podobno niektóre pypcie nawet po gotowaniu nie chcą zejść.

  • Re: Ozory jagnięce!

    Skoro masz nadilość tych ozorów ,część zamroż ,a pozostałe zagotuj , odlej wodę w której został sam jad ,zdejmij z nich pypcia ,pokrój na kawałeczki ,wrzuć do świeżej wody i gotuj do miękkości . Następnie zrób sos chrzanowy i ugotowane ,już bez jadu trującego wrzuć do sosu .

  • Re:  nigdy tego nie zjem!!!!!!

    Nie jadam flaczków, żołądków, ozorów, wątróbki (woń_trupka :D) Brzydziłabym się zjeść móżdżek, nerki czy płucka, przecież to okropne... bleeee! Zimne nóżki też jakoś za specjalnie nie przypadły mi do gustu, obrzydza mnie ta galaretka obijająca się o zęby :D :D :D

  • Przesyt...

    Manuś, przyszły ale bez ozorów, odpadły wredotom i nijak skomentować nie mogły :-)