• Informacje na temat:

    o indykach

Artykuły na temat: o indykach
  • Indyk faszerowany

    Indyka oczyść, w środku posyp solą i pieprzem, a na zewnątrz natrzyj mieszanką soli, pieprzu, majeranku i drobno posiekanego czosnku.  Wątróbkę oczyść...

  • Gulasz z indyka

    Umyte piersi z indyka oraz dynię kroimy w kostkę. Ciecierzycę przekładamy na durszlak, płuczemy wodą i odcedzamy.

  • Potrawka z indyka

    1. Filet z indyka pokroić w kostkę. Pomidorki pokroić na połówki. Pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem. Każdą przekroić na pół. Cebule obrać, pokroić...

  • Indyk faszerowany bakaliami

    Przygotowanie: 1. Do dużego garnka lub miski nalej wodę i posól (1 i ½ łyżki soli na 1 litr wody). Do solanki włóż indyka, odstaw na całą noc. 2. Jabłka...

  • Indyk pachnący ziołami

    Jeżeli chcesz uzyskać wyjątkowy, soczysty smak indyka nie bój się przypraw. Najlepsze są świeże zioła, tj. majeranek, tymianek, bazylia, oregano. Wrzuć całe gałązki, łącznie z łodyżkami; one dodają potrawom intensywniejszego smaku i aromatu.

  • Indyk ze szpinakiem

    Oliwa, musztarda, miód, przyprawy – wystarczy kilka składników, by przygotować aromatyczne marynaty. Dzięki nim mięsa nabiorą wyjątkowego smaku.

  • Zapiekanka z indykiem

    Paprykę można zastąpić czerwoną cebulą.

  • Gołąbki z indykiem

    Przygotowanie: Kapustę sparz, oddziel liście i wytnij nerwy. Kaszę ugotuj na półmiękko. Grzyby namocz i ugotuj w tej samej wodzie i pokrój. Cebule pokrój...

  • Szaszłyk z indyka

    Mięso indycze jest dość chude i bywa suche. Ci, którzy nie dbają o linię, mogę przełożyć kawałki indyka boczkiem lub kawałkami kiełbasy i ćwiartkami cebuli.

  • Kanapka z grillowanym indykiem

    Przygotowanie: Sznycle obsmaż na patelni grillowej. Bekon przesmaż na suchej, rozgrzanej patelni. Pomidory pokrój w plastry. Bułki przekrój. Obie części...

Zdjęcia na temat: o indykach
Wideo na temat: o indykach
Dyskusje na temat: o indykach
  • Re: 6 sposobów na ból i drapanie w gardle

    to juz niestety nie bedzie pomagac ,to sa lata spozywanych w naszym miesie wieprzowym,indykach ,kurczakach ,mleku antybiotykow ktore nam nieustannie serwuje polski rolnik.polskie jaja z chormonami wzrostu sa za duze by kura mogla je bez problemu zniesc to laduje sie wnia antybiotyk , idziesz do lekaza na sraczke dostajesz antybiotyk i w taki to sposob uopornilismy na nie wiele typow bakterii

  • Re: Skąd pochodzisz kurczaku?

    Pracuję w drobiarstwie i muszę przyznać, że o tych kurczakach i indykach, to panie nie mają zielonego pojęcia. Ale to tylko naukowcy :)