• Informacje na temat:

    maia

Artykuły na temat: maia
  • Maia Sobczak: „Przepisy na szczęście”

    Nie można jeść źle i czuć się dobrze. Szczęście zaczyna się na talerzu. Autorka bestsellera "Qmam kasze" - Maia Sobczak powraca z nową książką - "Przepisy na szczęście". Podstawą dań są tym razem ryż, komosa ryżowa i kiszonki. Premiera już 15 lutego.

  • Maia Sobczak: "Qmam kasze. Do ostatniego okruszka"

    Maia Sobczak, blogerka i autorka książek od kilku lat coraz aktywniej promuje trend no waste, czyli ideę niemarnowania jedzenia, gotowania z tego, co zostanie nam z poprzednich posiłków, czarowania(...), światowy trend no waste cooking - mieliśmy go zawsze w sercach, bo tak gotowały nasze mamy i babcie. To nic nowego, tylko nareszcie nauczyliśmy się czerpać z tego potencjału siłę!" Maia Sobczak...

  • Bulion kompostowy, czyli co zrobić z obierkami

    Maia Sobczak, blogerka kulinarna i autorka książek, w swym najnowszym wydawnictwie zawarła przepisy, które nauczą nas, jak wykorzystać wszystko "do ostatniego okruszka". Np. zamiast wyrzucać warzywne obierki można z nich ugotować kompostowy bulion, który będzie podstawą do wielu dań.

  • Chcesz być szczęśliwy? Jedz (dobrze)

    Nie można jeść źle i czuć się dobrze. Szczęście zaczyna się na talerzu. Autorka bestsellera „Qmam kasze” – Maia Sobczak powraca z nową książką – „Przepisy na szczęście”. Podstawą dań są tym razem ryż, komosa ryżowa i kiszonki. Już w księgarniach.

  • Co jeść i pić na plaży, aby czuć się lekko?

    Wakacje, plaża, upał i słodkie lenistwo. Co najlepiej wtedy jeść, aby dobrze się czuć? - Owoce, które są lekko kwaśne i soczyste - wyjaśniła w programie "Studio Active" Maia Sobczak, autorka bloga Qmam kaszę. Blogerka powiedziała też, co najlepiej pić w upalne dni: - Wodę z kawałkiem cytryny, świeżą maliną i nie powinna być zimna - podkreśliła. Sobczak zdradziła też domowy sposób na zatrucie...

  • Tajemnica nadwagi ukryta w wątrobie

    Według portugalskiego badacza dr. Albino Oliviera Maia receptor znajdujący się w żyle wrotnej wątroby jest współodpowiedzialny za wzmożone łaknienie. Ograniczenie jego działania może uczynić walkę z nadwagą bardziej skuteczną.

  • Czy już jesteś na diecie?

    Jeden z wielkich brazylijskich filozofów, Tim Maia, powiedział kiedyś: "Zdecydowałem się przejść na ścisłą dietę. Odstawiłem alkohol, wszelkie tłuszcze i cukier. W dwa tygodnie straciłem 14 dni"

  • Lemoniada arbuzowa z miętą i melisą

    ...-Kmita, Andrzej Polan, Paweł Sacha, Maia Sobczak, Jurek Sobieniak, Tomek Woźniak. Wydawnictwo Edipresse. Premiera: 4 kwietnia 2018 r.

  • ​Wegańskie curry z papają, orzechami nerkowca i miętą

    ...: Zofia Cudny, Marta Dymek, Lara Gessler, Tomek Jakubiak, Samar Khanafer, Daria Ładocha, Grzegorz Łapanowski, Marieta Marecka, Marianna Medyńska, Eliza Mórawska-Kmita, Andrzej Polan, Paweł Sacha, Maia...

  • Chrupiąca pita z kurakiem. Przepis Tomasza Jakubiaka

    Polan, Paweł Sacha, Maia Sobczak, Jurek Sobieniak, Tomek Woźniak. Wydawnictwo Edipresse. Premiera: 4 kwietnia 2018 r.

Wideo na temat: maia
  • Zdrowe śniadania czerwcowe. Kuchnia Mai Sobczak

    Blogerka kulinarna Maia Sobczak w kuchni "Dzień Dobry TVN" przygotowała propozycje zdrowych dań, które można serwować w czerwcowe poranki. W menu pojawiły się: owsianka wytrawna z chia, owsianka słodka z chia, congee ryżowe z zielonymi szparagami i grzanki z młodym bobem i miodem.

  • Smaczna i zdrowa jesień

    Jakie owoce i warzywa warto jeść jesienią? O tym w „Studiu Active” dyskutowały blogerka Maia Sobczak i dietetyk Beata Jachno. - Zawsze najtańsze jest to, co możemy dostać w swoim kraju o danej porze roku. Warto korzystać np. z dyni, brokuł, śliwek czy gruszek – powiedziała Sobczak. Co powinniśmy pić jesienią, aby się wzmocnić?

  • Cynamon i jego właściwości

    - Ludzie z cukrzycą typu 2, spożywając cynamon, mogą obniżyć poziom cukru i uwrażliwić komórki organizmu na insulinę - zaznaczyła w "Dzień Dobry TVN" Danuta Myłek, dietetyk i alergolog. Jakie właściwości ma ta przyprawa? Dietetyk holistyczny Maia Sobczak pokazała jak przygotować barszcz z cynamonem. Dlaczego warto łączyć go z miodem? W studiu programu o cynamonie rozmawiała dyplomowany coach

Dyskusje na temat: maia
  • Re: Maia Sobczak: Jedzenie jest miłością

    To nie jest złe, trzeba zwracać uwagę na swój jadłospis. Dużo teraz mocno przetworzonego jedzenia. Nie jest to za zdrowe i jeszcze najczęściej dodają dużo cukru i tłuszczu aby nasz mózg pragnął takie jedzenia i abyśmy je kupowali, a potem niestety pełno otyłych ludzi na ulicach i najgorsze, ze dzieci też są z nadwagą. Poczytajcie sobie książkę Odchudzanie z elementami fizjologii i biochemii, ona pomaga zrozumieć o co chodzi w zdrowym podejściu do siebie i do odchudzania, to moja ulubiona w...

  • Re: Maia Sobczak: Jedzenie jest miłością

    kazde listki laduja u mnie w garnku, czy to z kalafiora, kalarepy, zupa smakuje jak z mlodej kapustki.

  • Re: Maia Sobczak: Jedzenie jest miłością

    https://ekogrod132455463.wordpress.com

  • Re: Maia Sobczak: Jedzenie jest miłością

    Już od dawna nie wyrzucam jedzenia.

  • Re: Maia Sobczak: Jedzenie jest miłością

    kupa nie jedzenie. kasza niczym nie różni się od mąki - też jest ze zboża - tyle, że grubiej mielonego.

  • Re: Maia Sobczak: Jedzenie jest miłością

    Chętnie oddam tej pani, odpadki z mojej kuchni. Zapłacę mniej za wywóz śmieci.

  • Re: Maia Sobczak: Jedzenie jest miłością

    mam jeszcze skarpetki trzy miesiace nie prane moge jej dorzucic.

  • Re: Maia Sobczak: Jedzenie jest miłością

    Oczywiście, że jedzenie jest miłością. Ja odkryłam Catering Domaniowski i od tamtego czasu w mojej rodzinie jest na każdej większej imprezie. Zbliża się komunia mojego chrześniaka i z tego co wiem, również oni zajmą się jedzeniem :)

  • Re: Paulina Krupińska: Nie jestem mamą spanikowaną

    drogie dziołchy, zwracam się do Was z prośbą o podpisanie się pod petycją do naszego Sejmu o wznowienie ekshumacji w Jedwabnem. Wielu z naszych historyków twierdzi, że "prawda" przedstawiona przez Grossa w jego książce "Sąsiedzi" może okazać się wyłącznie kłamstwem tego autora, podobnym do tego, jakie w "Malowanym ptaku" przedstawił Kosiński. Od lat zabiega o to dr Ewa Kurek, niestety kolejne rządy nie chcą dociekać prawdy historycznej. Link do petycji dostępny jest pod filmem...

  • Re: Placki ziemniaczane

    Jadłam w dzieciństwie, a jestem dobrze po pięćdziesiątce.Teraz jem tradycyjne, bo dużo smaczniejsze