• Informacje na temat:

    kulinarne polaków

Artykuły na temat: kulinarne polaków
  • Kulinarne podróże po Chorwacji

    Chorwacja to jeden z najpopularniejszych kierunków wakacyjnych wybieranych przez Polaków. Niezwykłe plaże, ciepłe morze, przejrzyste jeziora, góry, bogate dziedzictwo kulturalne, doskonałe jedzenie(...) "Kulinarne podróże po Chorwacji" - pełen opisów malowniczych krajobrazów i przepisów na pyszne, śródziemnomorskie dania.

  • Kulinarne trendy na 2019

    ​Polacy marnują ponad 9 ton jedzenia rocznie. Z kolei liczba osób niedożywionych w naszym kraju sięga prawie 2 milionów. Co zrobić, by to zmienić?

  • Kulinarny hit sezonu. Sheet pan dinner

    ​Zachwycaliśmy się już olejem kokoswym, spiruliną, przez kilka sezonów modne były kiszonki. Nowa kulinarna moda ma się nieźle w Stanach Zjednoczonych i wkracza z rozmachem do polskich kuchni. Nie ma nic lepszego, niż smaczne, piękne i łatwe w przygotowaniu danie, które do tego jeszcze jest zdrowe. Poznajcie trend na sheet pan dinner.

  • Tomasz Jakubiak i Barbara Ritz o kulisach swojej kulinarnej kariery

    Często chodzą do restauracji i smakują nowych dań. Jak w takim świecie może rozwinąć się młody kucharz? W "Dzień Dobry Wakacje" kucharz i podróżnik Tomasz Jakubiak oraz zwyciężczyni pierwszej polskiej edycji programu "MasterChefa" Barbara Ritz opowiedzieli o kulisach swojej kulinarnej kariery. Czy na prowadzeniu restauracji można zarobić? Źródło: Dzień Dobry TVN Dostawca: x-news...

  • Wyniki badania "Polacy na wynos"

    ...​Jak pokazują dane PizzaPortal.pl, Polacy najchętniej zamawiają on-line pizzę wraz z napojem - konkretnie pizzę capricciosa, a do picia Coca-Cola. Według statystyk serwisu to najczęściej wybierany duet w dostawie. Jakie jeszcze połączenia smaków lubimy i jak różnią się nasze gusta kulinarne w zależności od miejsca zamieszkania?

  • Maja Sobczak: Polacy "qmają" kaszę

    ...zaskoczyć. Głównie komponuję receptury lecznicze, takie które mają jakieś konkretne zadanie do wykonania, a przy tym są pyszne i pięknie wyglądają.   Jakie kulinarne trendy na dobre powinny zapanować w kuchniach Polaków? - Chciałabym, żebyśmy marnowali mniej jedzenia, żebyśmy je szanowali, bo ma nam dużo do zaoferowania. Jedzmy w domu, w dobrych restauracjach - choćby po to żeby się czegoś nowego...

  • Łazienki świata, czyli co może zadziwić Polaka

    ...ustępowej. Jednak producenci oferują coraz więcej rozwiązań sanitarnych zwiększających możliwości aranżacyjne pomieszczeń. Mimo, że minimalizm to ulubiony trend Polaków, możemy być pewni, że nasze łazienki są wyposażone we wszystko, co niezbędne do utrzymania higieny - mówi Andrzej Majewski, ekspert firmy TECE. Co zatem zaskakuje Polaków podczas podróży zagranicznych? Oto przykłady nietypowych...

  • Magda Gessler: Edukacja kulinarna przynosi efekty

    Choć zdaniem Magdy Gessler mamy jeszcze "zniekształcony smak", a popularne w Polsce pizza i kebab są kulinarną masakrą, Polacy odrabiają lekcję smaku. Ku uciesze restauratorki powstaje coraz więcej miejsc tworzonych przez ludzi o wysokich ambicjach kulinarnych.

  • Sernik. Ulubione ciasto Polaków

    od lat konkuruje z szarlotką, ale w ostatnich rankingach kulinarnych wybija się na prowadzenie. Może dlatego, że wciąż stawiamy znak równości pomiędzy sernikiem, a innowacją. Tym razem zachęcamy do wykorzystania przepisu gdańskiego cukiernika.

  • Polak Nienażarty, Gosia Molska

    ..., miód, dowiemy się jak narodził się polski streetfood, a także poznamy wspaniałe polskie bazary... W książce znalazły się również kulinarne anegdoty, felietony o niezwykłych ludziach tworzących(...)-kulinarne w "Pytaniu na Śniadanie". W stacji KUCHNIA+ prowadziła autorskie programy "Babeczki" (z Hanną Szymanderską jako współprowadzącą) i serię "Po-Smak Świata". Stworzyła kilkanaście formatów...

Wideo na temat: kulinarne polaków
  • Wielkanoc Polaków: Kulinarne błędy

    Restauratorka i prowadząca program "Kuchenne rewolucje" Magda Gessler wytknęła w studiu "Dzień Dobry TVN" najczęstsze kulinarne błędy Polaków związane z obchodami świąt wielkanocnych. Wyjaśniła również, kiedy i jak przygotować wielkanocny żur na zakwasie. TVN/x-news

  • Za co Polacy kochają kuchnię włoską?

    - Pyszna, zdrowa, śródziemnomorska kuchnia zawsze urzeka nas bezbrzeżnie - powiedział w "Dzień Dobry TVN" ekspert kulinarny Paweł Loroch. Marek Kościkiewicz, który prowadzi włoską restaurację, przyznał, że ciasto pizzy to świetna baza do różnorodnego serwowania dania, a jej smak, jakość i cena zależy od składników, które na niej położymy.(Dzień Dobry TVN)

  • Największe błędy Polaków w kuchni

    Brak doświadczenia powoduje, że przygotowując posiłki w domu, 90 proc. osób popełnia te same błędy: gotują potrawy zbyt długo, nie znają sztuczek kulinarnych i boją się eksperymentować.

Dyskusje na temat: kulinarne polaków
  • Re: Magda Gessler: Tylko mnie kochaj

    40 mln. Polaków codziennie spożywa posiłki które są niesmaczne i zle ugotowane tylko jedzenie pobłogosławione przez Magdusie jest dobre ale większość Polaków ma ulubione dania i smaki z kuchni swojej mamy czy domu rodzinnego i żadne bzdurne jej popisy kulinarne tego nie zmienią

  • Re: Obalamy kulinarne mity

    A za taką kasę jaką trzepią w telewizjach za gotowanie na ekranie te kulinarne pożal się boże gwiazdy i porady jak przyprawiać jedzenie to każdy z Polaków gdyby dać mu możliwość występu też potrafi !!!!!

  • Re: Wielkanoc Polaków: Kulinarne błędy

    Wyjaśniła również, kiedy i jak przygotować wielkanocny żur na zakwasie. Dobrze, ze miala kogos do podpowiedzi z czego sie go robi.

  • Re: Obalamy kulinarne mity

    Banany prostować a nie uczyć polaków gotowania

  • Re: Obalamy kulinarne mity

    Wstyd mnie za tych polaków wypowiadających się całkowity brak kultury , nie chę użyć gorszych słów , mądre rady są zawsze potrzebne bezwględu na to kto je udziela. Takie wypowiedzi świadczą tylko o nas polakach negatywnie.

  • Re: Obalamy kulinarne mity

    oj Ci Polacy wszystko żle robią a najgorsze że w to wierzą i tak im każdy może nawtykać. Polscy redaktorkowie też tak piszą w portalach Polki to żle, Polacy tamto gorzej! Czy w tej Polsce Polaków prawdziwych nie ma?

  • Re: Obalamy kulinarne mity

    Panie Morgan !-chcesz Polaków uczyć jak to się mówi u nas robić dzieci ?-my mamy w Polsce wspaniałych kucharzy i medialnych też np.Pan Okrasa,Pani Ewa Wachowicz którzy uczą i podpowiadają jak piec i gotować a najważniejsze w tym jest to że przepisy które polecają są prawie wszystkie SUPER !-a przez grzeczność powiem tylko że jest pan sympatycznym francuzem i nic więcej i od nas Polaków niech uczy

  • Re: Obalamy kulinarne mity

    wstyd mnie za tych polaków wypowiadająch sie, całkowity brak kulturu delikatnie mówiąc , co wy sobą reprezentujecie,. dobre rady są zawsze potrzebne bezwględu kto je udziela , wszyscy jesteśmy braćmi i siostrami na całym świecie , tyle nienawiści jest w tych ludziach do drugiego człowieka aż zgroza mnie ogarnia

  • Re: Obalamy kulinarne mity

    Francuskie potrawy dobre są dla Francuzów, włoskie dla Włochów, a polskie dla Polaków. Kuchnię kształtują różne czynniki, klimatyczne również. Rodzimi celebryci usiłują narzucać nam snobistyczne, dla nas egzotyczne smaki, kuchnia śródziemnomorska jest dobra w basenie tego morza, gdzie jest ciepło i dużo słońca, dla nas dobra w lecie, od czasu do czasu. Rady zawsze warto posłuchać i wypróbować

  • Re: 10 pytań o łuszczycę – wszystko, co trzeba o niej wiedzieć

    U mojej dietetyk nie ma soji bo ona wie że soja to alergen dla Polaków - nie dawaj wszystkich dietetyków do jednego worka - bo ta Pani sama ma alergie i celiakie - i dietę stosuje u siebie w rodzinie - te wszystkie zalecenia są od lekarzy z tyt. profesora pracujacych w klinikach a nie żadna ruketka typu SOJA. zebrała te wieści od lekarzy kliniczych i przerobiła na przepisy kulinarne, to nie