• Informacje na temat:

    kulinarna krakowska

Artykuły na temat: kulinarna krakowska
  • ​Najstarsze krakowskie restauracje

    ..., ul Floriańska 15 Najstarsza nadal czynna restauracja krakowska mieści się w hotelu "Pod Różą" przy ul. Floriańskiej 15 i jest o przeszło 30 lat starsza od opisywanej wcześniej restauracji "Pollera...

  • Polska od kuchni: Do Małopolski po krakowskie obwarzanki

    Krakowskie Stare Miasto przyciąga turystów z każdego zakątka świata. Przyjeżdżają tu całe rodziny, chcąc nacieszyć się atmosferą naszej dawnej stolicy...

  • Sernik krakowski według Pierre Hermé

      Wiadomo, że przepisów na serniki jest całe mnóstwo. Ja sama wybróbowała już z dobrą trzydziestkę, nieustannie wracając do klasycznego przepisu mojego...

  • Detektyw kulinarny

    ...owsiankę z odrobiną mleka i jestem zachwycony. Odkrywam też, że sery są robione nie tylko z mleka krowiego. Krakowska kiełbasa drobiowa ma prawie taki sam smak jak tradycyjna wieprzowa. Teraz już łatwiej mi...

  • Anna Starmach została mamą

    Jurorka kulinarnego programu ma powody do świętowania. Właśnie przywitała na świecie swoje pierwsze dziecko.

  • Ewa Wachowicz zdradza przepis na szneki z glancem

    W 345. odcinku programu "Ewa gotuje" prowadząca zaprasza nas na niezwykłą kulinarną podróż i prezentuje potrawy inspirowane kuchnią naszych byłych zaborców.

  • Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz "Retrowarzywa"

    W maju nakładem wydawnictwa Samo Sedno, ukazała się wyjątkowa książka kulinarna - "Retrowarzywa"! 105 oryginalnych przepisów zilustrowano 105 autorskimi zdjęciami przygotowanymi specjalnie na potrzeby tej publikacji.

  • Bartek Kieżun "Italia do zjedzenia"

    "Italia do zjedzenia" jest wyjątkowym połączeniem książki kulinarnej i subiektywnego przewodnika po Włoszech. W środku znajdziemy historię kuchni i sztuki opatrzoną zdjęciami z licznych podróży autora do Italii.

  • Italia do zjedzenia, Bartek Kieżun

    "Italia do zjedzenia" jest wyjątkowym połączeniem książki kulinarnej i subiektywnego przewodnika po Włoszech. W środku znajdziemy historię kuchni i sztuki opatrzoną zdjęciami z licznych podróży autora do Italii. Premiera 15 listopada.

  • Robert Makłowicz: Smakosz, nie kucharz

    Wie, że przystojniakiem nie jest. Przyznaje też, że ma przeciętny talent kulinarny. Jesienią zamiast „Makłowicza w podroży” w TVP zobaczymy go w konkurencyjnej stacji.

Wideo na temat: kulinarna krakowska
  • Krakowskie obwarzanki według Andrzeja Polana

    Obwarzanek to symbol kulinarny Krakowa. W "Dzień Dobry Wakacje" Andrzej Polan pokazał jak oryginalnie można go zaserwować. I tak w menu pojawiły się obwarzanki z ogórkiem gruntowym czy z kurkami oraz zupa malinowa z obwarzankami.