• Informacje na temat:

    kisielów

Artykuły na temat: kisielów
  • Kisiel z siemienia lnianego

    Wrzody to nic innego jak niewielkie ranki błony śluzowej.

  • Jagody kamczatskie to najwcześniej dojrzewające owoce naszego klimatu, dojrzewają w połowie maja, są gorzko kwaśne ale kisiel z nich jest naprawdę pyszny, łatwy i bardzo szybki w przygotowaniu.

  • Jagody kamczatskie to najwcześniej dojrzewające owoce naszego klimatu, dojrzewają w połowie maja, są gorzko kwaśne ale kisiel z nich jest naprawdę pyszny, łatwy i bardzo szybki w przygotowaniu.

  • Przyjemnie być synem Kisiela

    Jerzy Kisielewski, syn słynnego Kisiela opowiada o krakowskim dzieciństwie, domu, przez który przewinęły się największe osobowości polskiej kultury i życiu w PRL-u a także książce "Pierwsza woda po Kisielu", w której opowiada o świecie, którego już nie ma. Anegdota goni anegdotę.

  • Mus z likieru jajecznego z wiśniowym kisielem

    Deser o wyjątkowym smaku.

  • Zgaga. Pokonaj ją dietą

    Czujesz pieczenie w przełyku? Zjedz kilka migdałów lub kisiel z siemienia lnianego.

  • Odżywiaj skórę... siemieniem lnianym

    Te małe ciemnobrązowe nasionka o delikatnie orzechowym smaku znasz pewnie od ich "zdrowotnej" strony - nie raz piłaś kisiel z siemienia lnianego, gdy miałaś kłopoty z żołądkiem. A czy wiedziałaś, że nasiona lnu są skutecznym (i tanim!) kosmetykiem na przesuszoną skórę, zniszczone, osłabione włosy czy łamliwe paznokcie?

  • Od samego rana atmosfera w domu stanie się gęsta jak kisiel. Z domu wyjdziesz w złym humorze. Po drodze nie mścij się na ludziach, którzy nic nie zawinili....

  • Sposoby na zgagę i wrzody

    Soki warzywne i kisiel z siemienia ugaszą pożar w żołądku.

  • Od wczoraj źle się czuję. Cały wczorajszy dzień bolała mnie okropnie głowa, 3 tebletki przeciw migrenowe nie pomogły. Wyszłam z pracy wcześniej i spałam...

Zdjęcia na temat: kisielów
Wideo na temat: kisielów
  • Pasztet z soczewicy, śliwkowe trufelki. Jarskie przepisy z 1929 roku

    Kasza jaglana i kapary to nie kulinarny wymysł współczesnych hipsterów. Tych produktów używano w polskiej kuchni już 100 lat temu. W kuchni "Dzień Dobry TVN" Anna Włodarczyk przygotowała jarskie potrawy z dwudziestolecia międzywojennego: pasztet z soczewicy, śliwkowe trufelki, kotleciki z kaszy jaglanej i żurawinowy kisiel z bitą śmietaną.

  • Zdrowe przekąski dla dzieci i nie tylko. Budyń, galaretka, warzywa smażone w cieście ciecierzycowym

    - Tak prostej kuchni to jeszcze chyba w życiu nie robiłem - powiedział w kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski. Kucharz przygotował: budyń jaglany o smaku truskawkowym, truskawkową galaretkę, kisiel rabarbarowo-truskawkowy, sezamki, warzywa smażone w cieście ciecierzycowym oraz prażony słonecznik z sosem sojowym.

  • Dania z duńskiej kuchni

    Maria Przybyszewska odbyła ponad trzymiesięczny staż w najlepszej restauracji na świecie - bo za taką uchodzi kopenhaska "Noma". W kuchni "Dzień Dobry TVN" przygotowała dania inspirowane kuchnią New Nordic. Wśród propozycji znalazły się placki Aebleskiver z dżemem z pigwy i plastrami gruszek, Gravlax, czyli łosoś peklowany w soli morskiej i cukrze ze startymi burakami oraz kisiel z rokitnikiem i jabłkami.