• Informacje na temat:

    halibut

Artykuły na temat: halibut
  • ​Gwiazdy wybierają śledzia zamiast halibuta

    ...wyginięciem. Należą do nich m.in. sola, halibut, węgorz, karmazyn czy łosoś bałtycki. Fundacja WWF Polska prowadzi kampanię, w której Olga Bołądź, Magdalena Schejbal i Pascal Brodnicki zachęcają do...

  • Halibut w ziołach

    Składniki na 4 porcje: - 60 dag płatów halibuta, - 2 ząbki czosnku, - 1/2 cytryny i sok z 1/2 cytryny, - suszony estragon, tymianek, bazylia, - 30 dag czerwonej kapusty, - 1 kwaskowe jabłko(...) kawałek halibuta natrzeć z obu stron czosnkiem, bazylią, tymiankiem i estragonem. Skropić 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Jabłko i cebulę obrać, posiekać...

  • Halibut w lisciach kapusty, z sosem chrzanowym

    Czyli propozycja na piatkowy obiad... zamiast halibuta mozna uzyc tez plamiaka, badz inna biala rybe, wedlug uznania. Tyle porcji ryby ile osob Liscie...

  • Karolina Szostak: Na święta zawsze jest kawior

    ..."Na moim świątecznym stole znajduje się halibut albo łosoś zamiast karpia. Jest też kawior" - zdradziła Karolina Szostak. Ponadto dziennikarka przyznała, że w pierwszy dzień świąt zajada się kutią, która uwielbia, a drugi dzień spędza... na nartach.

  • Sałatka z wędzoną rybą i ziemniakami

    Często kupujemy wędzone ryby i brakuje nam pomysłów, jak je wykorzystać. Poniżej przepis na prostą sałatkę, w której idealnie sprawdzi się mięso z makreli, dorsza, czy halibuta.

  • Co zamiast karpia?

    Pstrąg - jego mięso jest delikatne w smaku, miękkie, mało ościste i średnio tłuste. Halibut - jest średnio tłusty i delikatny w smaku. Dodatkowo zawiera mało ości. Tołpyga - to ryba z rodziny karpiowatych. Jest jednak smaczniejsza od karpia, ponieważ posiada delikatne i kremowe w smaku mięso. Niestety, podobnie jak karp, ma dużo drobnych ości. Sandacz - posiada białe, chude mięso...

  • 3 sposoby na niższy cholesterol

    ...1. Odpowiednio dobrana dieta   Ogranicz tłuszcze zwierzęce i mięso, ale zastąp je tłustymi rybami! Makrela, łosoś, halibut, śledź są bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, które obniżają cholesterol. Z tych samych powodów sięgaj też jak najczęściej po zdrowe oleje, zwłaszcza  oliwę z pierwszego tłoczenia, olej rzepakowy i lniany.  2. Napar z hibiskusa    Kwiaty hibiskusa...

  • Dlaczego ja puchnę?

    ...powinien spoczywać na pośladkach, a nie udach.  Ćwicz rowerek. Jedz zielone warzywa i dobre tłuszcze. Są w rybach (halibut, makrela, śledź, łosoś, sardynka), awokado, orzechach, oliwie i oleju lnianym...

  • Co jeść, aby uniknąć zgagi i refluksu?

    ...jogurtem z gałką muszkatołową, indyk pieczony, ziemniaki z wody, surówka z kapusty kiszonej i jabłka, kompot. Albo: zupa-krem z buraków z natką pietruszki, halibut pieczony w papilocie, kasza...

  • Masz mało magnezu?

    ..., mak, warzywa liściaste, kiełki, awokado, banany, ryby (halibut, makrela). 2. Pij kakao i jedz czekoladę (ale warto tylko ciemną). 3. Pij wysokozmineralizowaną wodę o zawartości jonów Mg2+ większej...

Wideo na temat: halibut
Dyskusje na temat: halibut
  • Re: Dziecięca prostytucja w przedwojennej Polsce

    Podobna do Piotrusia Pana i te tłuste uusta ;)

  • Re: talizman

    smieszniej, to tutaj akurat występują dwie nazwy. Ale spotkałam się, że ta sama ryba przychodziła nam pod 4 nazwami: SOLA-FLĄDRA STRZAŁOZĘBNA-STRZELICA-HALIBUT (ta ostatnia nazwa mnie zastrzeliła, bo przecież halibut to zupełnie inna ryba!!!) Pozdrawiam

  • Re: Gulasz z jabłkami

    Morszczuk, Karmazyn, Dorsz Atlantycki, Halibut a choby Pstrąg z naszych jezior, gdzie Ty mieszkasz w ,,Nibylandii''

  • Jakie wino do dań rybnych?

    Na dzisiejszy obiad planuję zrobić: http://smaker.pl/przepisy/ryby/przepis/halibut-vera-cruz-z-pieczona-papryka,38402 i zastanawiam się jakie winko najbardziej pasowało by do tego typu dań, czyli rybnych? Możecie polecić jakiś konkretny rodzaj / gatunek? Z czym byście tego halibuta połączyli - surówka (jaka?) ?

  • Re: Po co nam witamina D?

    Halibut tłustą rybą!?:)a to dopiero dobre!!!!!

  •  Re:  Z czym Rybka???

    Do delikatnych rybek (lipień, pstrąg, sandacz, okoń, miętus, sielawa oraz dorsz, węgorz i halibut) polecam gorąco salatkę grecką (pomidor, feta, ogórek, papryka, oliwki, oliwa i bazylia).(+ frytki i białe wino) Kapusty kiszonej osobiście nie toleruję. Kwasowatość kiszonki zabija smak ryby.

  • Re: Dlaczego warto jeść owoce morza?

    Warto dla tych co mają kasę np. krewetki 50 zł,halibut 90 zł." Hołocie" zostaje makrela i śledzie.

  • Re: co jest dobre na odporność?

    AlaAlaKot ja też faszeruje wszystkich w domu zimą rybami. Droga sprawa bo najlepszy jest łosoś, halibut i makrela czyli tłuste rybki. Rzeczywiście działa lepiej niż tran. Mam jednak czasem problem z kupnem. Łatwo dostępne są tylko mrożone...Muszę się nieźle nabiegać żeby dostać świeże. Znasz jakieś sprawdzone źródło w Poznaniu?

  • Re: Kwestia kultury

    jeżeli chodzi o rady żywieniowe na portalach to jak Onet i Interia są dla zamożnych ludzi .Proszę , jagnięcina jest droga niczym halibut lub łosoś pacyficzny . Ile razy może emeryt sobie pozwolić kupić i zjeść zjeść ? na święta i urodziny, dla rodziny ?