• Informacje na temat:

    gulasz

Artykuły na temat: gulasz
  • Gulasz warzywny

    Obiad idealny na jesienne dni.

  • Węgierski gulasz

    Do gulaszu możesz dodać ziemniaki, będzie bardziej syty.

  • Pieczone z gulaszem

    Przygotowanie: Ziemniaki obierz, umyj, osusz, pokrój w cienkie plasterki. Oprósz solą. Masło rozpuść w rondelku. Na dno żaroodpornego naczynia wylej gulasz....

  • Gulasz (Pörkölt)

    Zarówno kultura, jak i kuchnia Madziarów jest wyjątkowa. Kilka ich potraw zrobiło światową karierę – jak gulasz i langosz.

  • Gulasz z papryką

    Danie bardziej pożywne, gdy dodasz odcedzoną białą fasolkę z puszki. Jeśli lubisz gęste gulasze, możesz dodać marchew startą na tarce o drobnych oczkach.

  • Gulasz brazylijski

    Do gulaszu warto dodać szczyptę cukru, to uwydatni jego pomidorowy smak. Tę potrawę serwuj z ryżem jaśminowym. Dobrze smakuje też z chlebem. Jest bardzo sycąca...

  • Brudet: Gulasz rybny

    Gulasz rybny to odżywcza potrawa. Warto ją wzbogacić. Do dania pasuje polenta. Mąkę kukurydzianą należy ugotować w małej ilości wody z solą. Papkę wylewa się na płaski talerz, studzi i kroi.

  • Kolorowy aromatyczny gulasz

    Gulasz na obiad to szybkie i sycące danie.

  • Gulasz z ciecierzycą

    .... Doprawiamy pieprzem, papryczką chili, kminkiem, solą, odrobiną cukru i dusimy pięć–siedem minut.  3. Gulasz przekładamy do okrągłego naczynia żaroodpornego.  4. Bagietkę kroimy w niezbyt grube plasterki. Na patelni rozgrzewamy dwa–trzy łyżki oliwy z oliwek i smażymy bułki jedną–dwie minuty z obu stron na jasnozłoty kolor. Gulasz wyjmujemy z piekarnika i podajemy na stół w naczyniu żaroodpornym, razem...

  • Gulasz z jabłkami

    Przygotowanie: Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę. Do miski wsyp przyprawę do gulaszu dodaj musztardę, wymieszaj. Włóż mięso, dokładnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc(...), pokrój w plastry. Dodaj do garnka z gulaszem ok. 5 min przed końcem gotowania. Wlej sos sojowy. Dopraw do smaku pieprzem i ewentualnie solą. Zobacz także:

Zdjęcia na temat: gulasz
  • Bistro "Masz Gulasz" Magdy Gessler
  • Bistro "Masz Gulasz" Magdy Gessler
  • Bistro "Masz Gulasz" Magdy Gessler
Wideo na temat: gulasz
  • Wieprzowy gulasz z papryką

    Przepis na wieprzowy gulasz z papryką jest tylko pozornie podobny do węgierskich gulaszów. To wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają sycące, wyraziste w smaku domowe potrawki, które na długo pozostawią uczucie nasycenia, ale i przyjemny, mocny posmak. Nasz przepis na wieprzowy gulasz z papryką to genialne połączenie kruchego mięsa, pomidorów, fasoli i ziemniaków, a także innych

  • Jesienne gulasze w różnych odsłonach

    Jak zrobić dobry gulasz? Przepisy zdradził w kuchni "Dzień Dobry TVN" kucharz Andrzej Polan. Na stole pojawiły się dania takie jak: gulasz z dyni, chorizo z figami, gulasz z wieprzowiny, papryki z wędzoną śliwką oraz gulasz z kurczaka, włoskiej kapusty, chrupiącej cebuli z winogronami.

  • Warzywne gulasze. Przepisy Darii Ładochy

    Daria Ładocha zdradziła w kuchni "Dzień Dobry TVN" przepisy na wegańskie gulasze. Co się w nich znalazło? Blogerka kulinarna przygotowała: wegański gulasz z młodymi ziemniaczkami, gulasz z bakłażanem, szparagami i pesto zielonym, gulasz z fasolki szparagowej z młodym szpinakiem oraz kolorowymi paprykami i orzechami włoskimi. Źródło:Dzień Dobry TVN Dostawca: x-news

Dyskusje na temat: gulasz
  • Re: Przepisy na pikantne dania

    Pojadę klasyką - węgierski gulasz! :) Im więcej rodzajów ostrych, węgierskich papryczek tym lepiej :) Ostatnio robiłem mniej więcej według tego przepisu (tylko więcej papryki, sam ją uwielbiam :D) i wyszło spoko :)

  • Re: Gulasz z indyka

    Gulasz z dupy.

  • Re: Jaki rodzaj mięsa najlepszy na gulasz?

    Stokrosz ma rację-najlepszy na gulasz jest karczek ,a z drobiu mięso z udek indyczych.

  • Re: Bezmięsny gulasz

    Sałatka jarzynowa, a nie gulasz.

  • Re: Jaki rodzaj mięsa najlepszy na gulasz?

    ja uważam,że najlepsza jest wołowina.można też zrobić gulasz z mięsa mieszanego czyli wołowe i wieprzowe.

  • Re: Bezmięsny gulasz

    i mózg bez rozumu

  • Re: Jaki rodzaj mięsa najlepszy na gulasz?

    Wszystko zależy od gustu.Dla mnie tylko i wyłącznie wołowina (np.pręga) lub indyk (udko).Generalnie na gulasz preferuję mięso wołowe oczywiście z cebulą,czosnkiem,marchewką,pietruszką,różnego rodzaju papryką...i wiele przypraw.

  • Re: Bezmięsny gulasz

    Gulasz bez mięsa, frytki bez ziemniaków, makaron bez mąki...

  • Re: Jaki rodzaj mięsa najlepszy na gulasz?

    Osobiście preferuję gulasze wołowe - są smaczniejsze, bardziej aromatyczne i mają konkretniejszy smak, nie wymagają za wielu przypraw (lubię jak mięso smakuje mięsem, a nie przyprawami). I tutaj prym wiedzie giczka wołowa, jest soczysta, kleista, kruchutka. Wystarczy dodać sól, pieprz i nawet bez dodawania cebuli jest znakomity. Jeśli robię gulasz z wieprzowiny cebula jest nieodzowna, sporo

  • Re: Bezmięsny gulasz

    Wszystko fajnie, to może być nawet smaczne, ale dlaczego nazywacie tę potrawę gulaszem? Gulasz z definicji robi się z mięsa i nie istnieje "gulasz bezmięsny", podobnie jak nie istnieje "bigos bezkapustny" ani "pierogi bezciastowe". To po prostu nie jest gulasz.