• Informacje na temat:

    gastronomia

Artykuły na temat: gastronomia
  • Gastronomia

    Oto lista marek biorących udział w akcji Stylowe Zakupy.

  • Pierwszy na świecie Uniwersytet Nauk Gastronomicznych powstaje w Pollenzo we Włoszech. Nauka będzie trwać 5 lat i zakończy się uzyskaniem tytułu magistra. Uniwersytet rusza w październiku przyszłego roku.

  • Aromatyczna wędrówka po Gwatemali

    ​Kawa Lungo Origin Guatemala wzbogaca asortyment kaw marki dla biznesu i gastronomii.

  • Chleb, Tomasz Deker

    Tomasz Deker, cukiernik z tytułem Mistrza Świata oraz doradca w zakresie gastronomii postanowił zmierzyć się z produktem, który każdy z nas spożywa co najmniej raz dziennie. „Chleb” na półki księgarskie zawita 17 stycznia.

  • Kuchenne rewolucje

    ...adresowane do profesjonalistów, ale Escoffier wpłynął bardzo istotnie na kuchnię domową. Co pańskim zdaniem jest tu najważniejsze? - Chyba tak bliskie dzisiejszym modom przekonanie, że gastronomia nie...

  • Mleko w proszku powstaje po odparowaniu wody ze zwykłego mleka. Tak zmieniona konsystencja wpływa na jego częste wykorzystanie w gastronomii. Za pomocą tego składnika możemy wyczarować w kuchni istne cuda. Ciasta, praliny, a nawet bułeczki i chleb to tylko niektóre ze smakołyków, które można przyrządzić używając mleka w proszku. Wybierając to najlepszej jakości mamy gwarancję, że nasz wypiek się uda.

  • Potrawy z żołędzi wracają do łask

    Dębowe żołędzie, powszechnie stosowane przed wiekami w gastronomii na Półwyspie Iberyjskim, wracają do łask. Ich popularność wspiera moda na potrawy na bazie produktów ekologicznych.

  • Nowe wcielenie, nowa jakość

    Na pewno każdy z Was zna powiedzenie, że „Nowe jest wrogiem starego”. Na szczęście nie zawsze tak jest i wiele zależy od dziedziny której dotyczy. W tym artykule chcemy poruszyć kwestię gastronomii, dokładniej lokali, które powinny a wręcz muszą się zmieniać, aby utrzymać grono zadowolonych klientów i pozyskiwać wciąż nowych. W poniższym tekście przedstawiamy przykłady miejsc, które od dłuższego czasu cieszą się zaufaniem odwiedzających, jednak pomimo tego zdecydowały się dodatkowo urozmaicić...

  • 6 Kielichów Możesz teraz wiele zyskać dzięki wizerunkowi rodzinnej, ciepłej osoby. Postaraj się spędzić trochę czasu na wsi. Płody rolne będą Twoją szansą...

  • Bielsko-Biała: Śląski Bielsk, małopolska Biała

    ...są czynne w te same dni (codziennie poza poniedziałkiem) i w tych samych godzinach co ekspozycja na zamku. Gastronomia Polecamy rynek i okolice, choć najlepszy lokal wg użytkowników portali...

Zdjęcia na temat: gastronomia
Wideo na temat: gastronomia
  • Jak odnieść sukces w gastronomii?

    Chociaż na warszawskiej mapie gastronomicznej każdego dnia wyrastają nowe lokale, wciąż sensacją jest odkrycie czegoś naprawdę wyjątkowego. Taka wydaje się być restauracja Zbigniewa Kmiecia "Zielony Niedźwiedź", w której szefem kuchni jest były uczeń Gordona Ramsaya - Sebastian Olma. Panowie byli gośćmi "Pytania na śniadanie", gdzie wraz z Marzeną Rogalską i Tomaszem Kammelem rozmawiali o kluczu do sukcesu w tej trudnej branży.

  • Jak odnieść sukces w gastronomii?

    Chociaż na warszawskiej mapie gastronomicznej każdego dnia wyrastają nowe lokale, wciąż sensacją jest odkrycie czegoś naprawdę wyjątkowego. Taka wydaje się być restauracja Zbigniewa Kmiecia "Zielony Niedźwiedź", w której szefem kuchni jest były uczeń Gordona Ramsaya - Sebastian Olma. Panowie byli gośćmi "Pytania na śniadanie", gdzie wraz z Marzeną Rogalską i Tomaszem Kammelem rozmawiali o kluczu do sukcesu w tej trudnej branży.

  • Jak odnieść sukces w gastronomii?

    Chociaż na warszawskiej mapie gastronomicznej każdego dnia wyrastają nowe lokale, wciąż sensacją jest odkrycie czegoś naprawdę wyjątkowego. Taka wydaje się być restauracja Zbigniewa Kmiecia "Zielony Niedźwiedź", w której szefem kuchni jest były uczeń Gordona Ramsaya - Sebastian Olma. Panowie byli gośćmi "Pytania na śniadanie", gdzie wraz z Marzeną Rogalską i Tomaszem Kammelem rozmawiali o kluczu do sukcesu w tej trudnej branży.

Dyskusje na temat: gastronomia