• Informacje na temat:

    gastronomia

Artykuły na temat: gastronomia
  • Pierwszy na świecie Uniwersytet Nauk Gastronomicznych powstaje w Pollenzo we Włoszech. Nauka będzie trwać 5 lat i zakończy się uzyskaniem tytułu magistra. Uniwersytet rusza w październiku przyszłego roku.

  • Aromatyczna wędrówka po Gwatemali

    ​Kawa Lungo Origin Guatemala wzbogaca asortyment kaw marki dla biznesu i gastronomii.

  • Chleb, Tomasz Deker

    Tomasz Deker, cukiernik z tytułem Mistrza Świata oraz doradca w zakresie gastronomii postanowił zmierzyć się z produktem, który każdy z nas spożywa co najmniej raz dziennie. „Chleb” na półki księgarskie zawita 17 stycznia.

  • Kuchenne rewolucje

    ...adresowane do profesjonalistów, ale Escoffier wpłynął bardzo istotnie na kuchnię domową. Co pańskim zdaniem jest tu najważniejsze? - Chyba tak bliskie dzisiejszym modom przekonanie, że gastronomia nie...

  • Mleko w proszku powstaje po odparowaniu wody ze zwykłego mleka. Tak zmieniona konsystencja wpływa na jego częste wykorzystanie w gastronomii. Za pomocą tego składnika możemy wyczarować w kuchni istne cuda. Ciasta, praliny, a nawet bułeczki i chleb to tylko niektóre ze smakołyków, które można przyrządzić używając mleka w proszku. Wybierając to najlepszej jakości mamy gwarancję, że nasz wypiek się uda.

  • Potrawy z żołędzi wracają do łask

    Dębowe żołędzie, powszechnie stosowane przed wiekami w gastronomii na Półwyspie Iberyjskim, wracają do łask. Ich popularność wspiera moda na potrawy na bazie produktów ekologicznych.

  • Nowe wcielenie, nowa jakość

    Na pewno każdy z Was zna powiedzenie, że „Nowe jest wrogiem starego”. Na szczęście nie zawsze tak jest i wiele zależy od dziedziny której dotyczy. W tym artykule chcemy poruszyć kwestię gastronomii, dokładniej lokali, które powinny a wręcz muszą się zmieniać, aby utrzymać grono zadowolonych klientów i pozyskiwać wciąż nowych. W poniższym tekście przedstawiamy przykłady miejsc, które od dłuższego czasu cieszą się zaufaniem odwiedzających, jednak pomimo tego zdecydowały się dodatkowo urozmaicić...

  • 6 Kielichów Możesz teraz wiele zyskać dzięki wizerunkowi rodzinnej, ciepłej osoby. Postaraj się spędzić trochę czasu na wsi. Płody rolne będą Twoją szansą...

  • Bielsko-Biała: Śląski Bielsk, małopolska Biała

    ...są czynne w te same dni (codziennie poza poniedziałkiem) i w tych samych godzinach co ekspozycja na zamku. Gastronomia Polecamy rynek i okolice, choć najlepszy lokal wg użytkowników portali...

  • Cała prawda o polskiej branży gastronomicznej

    ...popadajmy w hipokryzję, ale rzeczywiście gastronomia jest ruletką.

Zdjęcia na temat: gastronomia
Wideo na temat: gastronomia
  • Jak odnieść sukces w gastronomii?

    Chociaż na warszawskiej mapie gastronomicznej każdego dnia wyrastają nowe lokale, wciąż sensacją jest odkrycie czegoś naprawdę wyjątkowego. Taka wydaje się być restauracja Zbigniewa Kmiecia "Zielony Niedźwiedź", w której szefem kuchni jest były uczeń Gordona Ramsaya - Sebastian Olma. Panowie byli gośćmi "Pytania na śniadanie", gdzie wraz z Marzeną Rogalską i Tomaszem Kammelem rozmawiali o kluczu do sukcesu w tej trudnej branży.

  • Jak odnieść sukces w gastronomii?

    Chociaż na warszawskiej mapie gastronomicznej każdego dnia wyrastają nowe lokale, wciąż sensacją jest odkrycie czegoś naprawdę wyjątkowego. Taka wydaje się być restauracja Zbigniewa Kmiecia "Zielony Niedźwiedź", w której szefem kuchni jest były uczeń Gordona Ramsaya - Sebastian Olma. Panowie byli gośćmi "Pytania na śniadanie", gdzie wraz z Marzeną Rogalską i Tomaszem Kammelem rozmawiali o kluczu do sukcesu w tej trudnej branży.

  • Jak odnieść sukces w gastronomii?

    Chociaż na warszawskiej mapie gastronomicznej każdego dnia wyrastają nowe lokale, wciąż sensacją jest odkrycie czegoś naprawdę wyjątkowego. Taka wydaje się być restauracja Zbigniewa Kmiecia "Zielony Niedźwiedź", w której szefem kuchni jest były uczeń Gordona Ramsaya - Sebastian Olma. Panowie byli gośćmi "Pytania na śniadanie", gdzie wraz z Marzeną Rogalską i Tomaszem Kammelem rozmawiali o kluczu do sukcesu w tej trudnej branży.

Dyskusje na temat: gastronomia
  • Re: Co lubicie jeść w restauracjach?

    Jest mnóstwo niedrogich lokali gdziem można dobrze zjeść. http://www.restauracje.com.pl/gastronomia/warszawa/ . Ostatnio np. byłam w Domu Smaków, lunch (zupa+II danie+kompot) za 19 zł to chyba nie jest wygórowana cena, szczególnie że jedzenie naprawdę godne polecenia a nie jakiś tam fast food.

  • Re: Co najbardziej denerwuje w restauracjach?

    po 10 razy to.. mysle, ze sami zrozumiecie w czym rzecz. Pozdrawiam wszystkich gosci. Ciesze się, ze gastronomia w Polsce sie rozwija, a wraz z nia swiadomosc klientow. Manager nadmorskiej

  • Re: Obiad jak z... rękawa

    Pałki to się kojarzą z inną bajką niż gastronomia :))))))))))

  • Re: Bracia Wałęsowie o wspólnej pracy i pasji

    Gastronomia? Spoko. Już myślałem, że zajmują się donoszeniem na kolegów do Brukseli.

  • Re: Bracia Wałęsowie o wspólnej pracy i pasji

    no tak gastronomia ja pamiestam jak zona bolka mowila w wywiadzie ze hobby jej meza to jest zupa pomidorowa

  • Re: Jakub Porada: Poloneza czas zacząć

    Nigdy więcej tego dziadowskiego Kołobrzegu drozyzna i syf a pazerni handlarze i gastronomia to . . . A zresztą mam to w doopie

  • Re: Joanna Pacuła: Gwiazda na eksport

    A wiesz, ze bez sprzataczek hollywood nie bedzie funkcjonowal? to samo z hotelami, gastronomia, szpitalami, tramwajami i samolotami. Wlasciwie sprzataczki moga obalic wiekszosc biznesow i korporacji. To tak jak rezyser i choreograf nie nakreci fiilmow bez aktorow.

  • Re: Aleksander Baron zachęca do samodzielnego kiszenia

    Dopiero teraz niektórzy się obudzili ? Dobra gastronomia i gospodarstwo domowe polega na głębokiej przeróbce surowców - przetwory np kiszona kapusta,ogórki kiszony żurek -barszcz czerwony itp są sprawdzone wieczne przepisy których trzeba się trzymać i robić w domu dla własnego zdrowia i swoich bliskich.Na Y T są filmy kulinarne i przepisy na żywą w kwas mlekowy kiszoną kapustę.Smacznych

  • Re: 9 pomysłów na weekend we dwoje w Tatrach

    No chyba przesada, aby we dwoje spędzić weekend np. w Zakopanem!! Miejscowi przepuszczają przez komin wszystko co sie pali. Smród, drożyzna, byle jakie jedzenie, a z uprzejmością tez coraz gorzej!! Górale musza zmienić mentalność, gastronomia też powinna ulec poprawie, a także warunki zakwaterowań!!! Zakopane zostaje powoli zakopywane przez władze miasta i mieszkańców!!! To już nie to Zakopane