• Informacje na temat:

    długa polana czy warto

Artykuły na temat: długa polana czy warto
  • Co warto jeść w Danii?

    Do Danii warto się wybrać nie tylko, aby poznać przyrodę, odwiedzić atrakcyjne parki rozrywki czy pojeździć na rowerze, ale także, aby spróbować lokalnej kuchni i specjałów.

  • Pięć powodów, dla których warto jeść czerwone porzeczki

    .... Dietetycy jednogłośnie rekomendują włączenie tych drobnych owoców do diety w momencie, gdy zaczyna doskwierać nam niestrawność, nadkwasota, a nawet brak apetytu. Właściwości te są pochodną dużej zawartości(...) dowód na to, że podobnie jak cytryna, aronia, jabłka czy dzika róża również nieduże, szkarłatne perełki są pełne cennych dla zdrowia składników. W młodym ciele zdrowy duch Wspominając o porzeczce...

  • Katarzyna Michalak: Zło nie ma sumienia

    Absolutnie nie rozumiem kobiet, które dają sobą pomiatać, są bite, gwałcone i poniżane przez swoich "ukochanych". One mają przecież wybór, mogą uciec, zacząć życie od nowa. Tutaj mogę usłyszeć: "Jej łatwo powiedzieć, bo ona nie wie...". Otóż wiem - mówi Katarzyna Michalak, autorka bestsellerowych książek, w tym ostatniej - "Leśna polana", w której porusza między innymi kwestię przemocy domowej...

  • Impreza w plenerze: Gdzie i jak ją zorganizować?

    Słoneczna pogoda, długie i ciepłe wieczory, letnia atmosfera zabawy i relaksu – to wszystko sprawia, że imprezować chce się od rana do nocy. Ale kto by siedział w klubie czy w domu, skoro można zorganizować miłe spotkanie towarzyskie na przysłowiowej „zielonej trawce”?

  • Jesienne spacery po lesie cieszą nasze oczy nie tylko gamą ciepłych kolorów na drzewach, ale i bogactwem leśnych grzybów. Koszyk pełen borowików, kurek i podgrzybków to prawdziwe trofeum po długich wędrówkach. Szukając kulinarnych pomysłów na wykorzystanie grzybowych smaków w kuchni warto skorzystać z produktów oraz przepisów marki WINIARY, dzięki którym przygotujemy prawdziwą, grzybową ucztę dla...

  • Patison na talerzu

    Mniejszy brat dyni, kabaczka i cukinii. Warto go posmakować - patison jest bardzo smaczny i długo zachowuje świeżość.

  • Panie i Panowie, Oliwkę podano!

    Oliwkę można podawać na tysiąc i więcej sposobów. Czarna, zielona, fioletowa, a może nadziewana? Każda ma intrygujący kolor i odmienia smak potraw! Warto wiedzieć, że poza pyszną przekąską, daniem głównym czy deserem, z hiszpańską oliwką podajemy przede wszystkim zdrowie, urodę i młodość.

  • Wiosenna dieta nowalijkowa

    Na młode warzywa czekamy cały rok. Warto po nie sięgnąć, gdy cierpimy na brak energii i nadwagę.

  • Krótki przewodnik po ślubach bezstresowych

    Czym pojechać do ślubu - rowerem czy helikopterem?

  • Bajka o jasiu i...

    Fasola często nazywana jest „mięsem wegetarian”. Warto po nią sięgać zwłaszcza jesienią i zimą, gdy gotujemy bardzo sycące potrawy.