• Informacje na temat:

    cydr

Artykuły na temat: cydr
  • Lubelskie Święto Młodego Cydru

    ...20 września na Rynku Starego Miasta w Lublinie odbędzie się Lubelskie Święto Młodego Cydru - najbardziej jabłkowy piknik w Polsce.

  • Paczuszki z kurczaka z surówką z kalarepy

    Sady z jabłoniami to stały element krajobrazu Bretonii i Normandii, nic więc dziwnego, że mieszkańcy tych regionów piją dużo cydru, a ci, którzy wolą coś mocniejszego - calvados - pisze Rachel Khoo.

  • Wśród uniesień

    Najbardziej słoneczne i skore do zabawy miasto Wielkiej Brytanii. W końcu to tu wynaleziono gaz rozweselający... Miejsce spotkań najdziwniejszych balonów świata, ojczyzna cydru, sera cheddar, Banksy’ego i... Cary’ego Granta.

  • Gwiazdy zachęcają do jedzenia polskich jabłek

    Gwiazdy jedzą polskie jabłka. Joanna Jabłczyńska, Marcin Tyszka i Michał Piróg popierają akcję „Postaw się Putinowi – jedz jabłka, pij cydr”. Zachęcają, by jeść jak najwięcej tych owoców, nie tylko z powodów politycznych, lecz przede wszystkim dla zdrowia.

  • Festiwal Małopolska Jesień Enologiczna 2015

    Od dnia 11 września na południu Polski trwa festiwal "Małopolska Jesień Enologiczna 2015", który w tym tygodniu w dniu święta młodego wina czyli 19 listopada zostanie zwieńczony konferencją "Produkcja i spożycie wina i cydrów w Polsce - historia kulturowa i perspektywy rozwoju.

  • ​Grzane wino

    Składniki: 1 l cydru jabłkowego 1 butelka czerwonego wina 60 ml miodu 2 laski cynamonu 1 pomarańcza (skórka oraz sok) 4 goździki 3 ziarenka anyżu gwiaździstego 4 obrane pomarańcze (do ozdobienia) Jak przyrządzić: W dużym rondlu połącz cydr, wino, miód, laski cynamonu, skórkę i sok z pomarańczy, goździki i anyż. Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 10

  • Sałatka z czarnej fasoli i kukurydzy

    ...w kostkę 120 g czerwonej cebuli, pokrojonej w kostkę 60 ml cydru jabłkowego 1 puszka (425 g) czarnej fasoli, opłukanej i odsączonej 5 g zmielonego czosnku 50 g groszku cukrowego, pociętego(...) patelni na średnim ogniu rozgrzej oliwę, a następnie dodaj czerwone papryczki i czerwoną cebulę. Smaż przez 3 minuty, następnie dodaj cydr, fasolę i kukurydzę i smaż  przez następne 2 minuty...

  • Oryginalny indyk w cydrze i jabłkach

    ...strony. Przełóż go do garnka z szalotką. Wlej do garnka cydr i syrop jabłkowy. Przykryj garnek pokrywką i wstaw na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Potem zmniejsz temperaturę do 160

  • Odzyskaj oddech

    ...). Z menu trzeba wyeliminować sztuczne barwniki, konserwanty  i polepszacze  (np. glutaminian sodu), także alkohole zawierające siarczany (piwo, cydr, wino). Inhalacje ziołowe Wsyp do zagotowanej, gorącej...

  • Kuchnia baskijska. Co i gdzie warto jeść

    ...cydr. Nie występuje w odmianie słodkiej czy łagodnej. Ma kwaśno-gorzko-stęchły smak, jest orzeźwiający i bardzo niskoalkoholowy. Do zamówienia w każdym barze. Z przekąsem Pintxos warto próbować(...) świadczą stosowne tabliczki. Koniecznie ● Wybierz się na targ. Gdziekolwiek. Docenisz jakość warzyw, ryb i owoców morza. Kupisz jedzenie i cydr domowego wyrobu. ● Odwiedź którąś z „gwiazdkowych...

Wideo na temat: cydr
Dyskusje na temat: cydr