• Informacje na temat:

    combrów

Artykuły na temat: combrów
  • Przepis Dla 6 osób Czas przygotowania: 20 min Czas marynowania: 2 h Czas grillowania: 10 min Składniki 6 combrów z królika - 3 cukinie - 12 pomidorów koktajlowych Marynata - 1 cytryna - 1 ząbek czosnku - 3 gałązki szałwii - 12 łyżek oliwy Przygotowanie Zacznij od blanszowania zestu z cytryny, zahartuj go i posiekaj drobno. Dodaj go do miseczki razem z sokiem z cytryny, posiekanym...

  • Domowy pasztet

    Z mięsem z królika.

  • Podkarpacie. Tradycja i dziewicza przyroda

    Od Kotliny Sandomierskiej po Bieszczady rozciągają się Podkarpackie Pogórza. To kraina sielskich krajobrazów, bogatej kultury i niezwykle ciekawej historii.

  • Zaskakujący bób

    Niesamowita jest pasta z bobu, którą przygotowuję jako panierkę do polskiej, młodej baraniny.

  • Dzien Kobiet dobiega końca a wyglądął tak: - od godz.7 do 19 - praca; koledzy z pracy zorganizawali nam babski comber w knajpie; niestesty byłam u klienta...

  • Swiateczny i nie tylko pasztet mojej Babci.

      Ania. Prosisz i masz.     Watrobka cieleca w tym pasztecie jest bo pasztet bez watrobki to nie pasztet.     Moja babcia robila z zajaca. Ale ja...

  • Wyjątkowa podróż do lat 20

    Zlokalizowany w pobliżu stolicy Dolnego Śląska kompleks Zamek Topacz Resort & Art SPA, rozciągający się na terenie 50 ha, to wyjątkowa perła architektoniczna i prawdziwa, zielona oaza spokoju. Sercem całego kompleksu jest Zamek, którego historia sięga początków XIV wieku. Kunszt i precyzja z jakim odnowiona została budowla, a także duch nowoczesności, który został w nią tchnięty, to nie jedyne powody, dla których warto odwiedzić to miejsce.

  • Podkarpackie – wyjątkowy sposób na wypoczynek

    Cisza i spokój, kontakt z naturą w otoczeniu bajkowych krajobrazów, niezmąconych cywilizacją i niezadeptane szlaki turystyczne, to teraz luksus, którego szuka każdy, ponieważ zwiedzanie zabytków i podziwianie pięknych krajobrazów już nam nie wystarcza. Niezależnie od sezonu i aury Podkarpacie to doskonałe miejsce dla uciekinierów z wielkiego miasta. Region oferuje wiele oryginalnych sposobów spędzania wolnego czasu i nieziemskie widoki. Różnorodność zarówno w przyrodzie, jak i w formie...

  • Obiad jak u babci

    .... Dodać koncentrat pomidorowy, zasmażyć. Wlać bulion i wino. Sos doprowadzić do wrzenia, dodać tymianek, gotować jeszcze 1-2 minuty. Na wierzchu combrów rozsmarować masę ziołową. Mięso włożyć do brytfanki...

  • Żurawina na wiele sposobów

    W Polsce amerykańską żurawinę traktuje się trochę po macoszemu. Jednak warto to zmienić. Mistrz kuchni Robert Sowa przekonuje, że żurawinę można przygotować na wiele sposobów.

Wideo na temat: combrów
  • Suflet i comber. Francuskie inspiracje Mikołaja Reya

    Mikołaj Rey w kuchni "Dzień Dobry TVN" zaproponował swoje przepisy na klasyczne francuskie przysmaki. Kucharz zaserwował więc suflety: serowy i czekoladowy oraz na comber jagnięcy i ratatouille.

  • Z pstrągiem, z kurkami i oscypkiem. Makaronowe dania Michała Myszkiewicza

    Michał Myszkiewicz przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" przysmaki regionalne z makaronem. Kucharz zdradził przepisy na: makaron z pstrągiem, makaron z kurkami i oscypkiem oraz comber z jelenia z sosem grzybowo-śliwkowym.

  • Nie musimy już bać się królika w kuchni

    Królik nie jest zbyt popularnym mięsem, które serwujemy w domu. Zazwyczaj decydujemy się na niego w restauracji. Gośćmi programu "Pytanie na śniadanie" były Aga Kozak i Joanna Profus, które udowodniły, że królika w naszej kuchni nie należy się bać. Przedstawiły prosty przepis na comber w sosie z białej czekolady, który na pewno zawojuje świąteczny stół. (Źródło: TVP/x-news)