• Informacje na temat:

    combra

Artykuły na temat: combra
  • ...z cytryną i szałwią.

  • Domowy pasztet

    Składniki (dla 15 osób): 100 g combra z królika 400 g mielonego mięsa z królika 400 g mielonej karkówki 400 g mielonej cielęciny 250 g boczku wędzonego 2 jajka 2 szalotki 40 ml wina(...) sposób, żeby jego fragmenty wystawały poza formę. Formę wypełniamy polową farszu, następnie układamy paski posolonego combra z królika i przykrywamy pozostałym farszem. Nałożony farsz przykrywamy...

  • Swiateczny i nie tylko pasztet mojej Babci.

    ...  Ania. Prosisz i masz.     Watrobka cieleca w tym pasztecie jest bo pasztet bez watrobki to nie pasztet.     Moja babcia robila z zajaca. Ale ja robilam z krolika i tez doskonaly.     Bierzesz krolika bez combra czyli dupki )  , watrobke cieleca ( okolo 0,25 kg ) na krolika, kawalek chudego swiezego boczku ,     wloszczyzna jak do rosolu i duza cebula  , lisc laurowy, angielskie...

  • Podkarpacie. Tradycja i dziewicza przyroda

    Od Kotliny Sandomierskiej po Bieszczady rozciągają się Podkarpackie Pogórza. To kraina sielskich krajobrazów, bogatej kultury i niezwykle ciekawej historii.

  • Zaskakujący bób

    Niesamowita jest pasta z bobu, którą przygotowuję jako panierkę do polskiej, młodej baraniny.

  • Dzien Kobiet dobiega końca a wyglądął tak: - od godz.7 do 19 - praca; koledzy z pracy zorganizawali nam babski comber w knajpie; niestesty byłam u klienta...

  • Wyjątkowa podróż do lat 20

    Zlokalizowany w pobliżu stolicy Dolnego Śląska kompleks Zamek Topacz Resort & Art SPA, rozciągający się na terenie 50 ha, to wyjątkowa perła architektoniczna i prawdziwa, zielona oaza spokoju. Sercem całego kompleksu jest Zamek, którego historia sięga początków XIV wieku. Kunszt i precyzja z jakim odnowiona została budowla, a także duch nowoczesności, który został w nią tchnięty, to nie jedyne powody, dla których warto odwiedzić to miejsce.

  • Podkarpackie – wyjątkowy sposób na wypoczynek

    Cisza i spokój, kontakt z naturą w otoczeniu bajkowych krajobrazów, niezmąconych cywilizacją i niezadeptane szlaki turystyczne, to teraz luksus, którego szuka każdy, ponieważ zwiedzanie zabytków i podziwianie pięknych krajobrazów już nam nie wystarcza. Niezależnie od sezonu i aury Podkarpacie to doskonałe miejsce dla uciekinierów z wielkiego miasta. Region oferuje wiele oryginalnych sposobów spędzania wolnego czasu i nieziemskie widoki. Różnorodność zarówno w przyrodzie, jak i w formie...

  • Żurawina na wiele sposobów

    W Polsce amerykańską żurawinę traktuje się trochę po macoszemu. Jednak warto to zmienić. Mistrz kuchni Robert Sowa przekonuje, że żurawinę można przygotować na wiele sposobów.

  • Pyszne mięso na słodko

    Królik w czekoladzie Składniki na 4 porcje: 4 porcje królika (wcześniej mrożone), kości od combra, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, po 5 dag marchewki oraz selera, 2 czerwone papryczki chili, 6 łyżek oleju, gałązka rozmarynu, 2 gałązki tymianku, 2 listki laurowe, 5 pokruszonych ziarenek jałowca, 10 ziarenek pieprzu, 3 goździki, 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 1/2 l wytrawnego czerwonego wina...

Wideo na temat: combra
  • Suflet i comber. Francuskie inspiracje Mikołaja Reya

    Mikołaj Rey w kuchni "Dzień Dobry TVN" zaproponował swoje przepisy na klasyczne francuskie przysmaki. Kucharz zaserwował więc suflety: serowy i czekoladowy oraz na comber jagnięcy i ratatouille.

  • Z pstrągiem, z kurkami i oscypkiem. Makaronowe dania Michała Myszkiewicza

    Michał Myszkiewicz przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" przysmaki regionalne z makaronem. Kucharz zdradził przepisy na: makaron z pstrągiem, makaron z kurkami i oscypkiem oraz comber z jelenia z sosem grzybowo-śliwkowym.

  • Nie musimy już bać się królika w kuchni

    Królik nie jest zbyt popularnym mięsem, które serwujemy w domu. Zazwyczaj decydujemy się na niego w restauracji. Gośćmi programu "Pytanie na śniadanie" były Aga Kozak i Joanna Profus, które udowodniły, że królika w naszej kuchni nie należy się bać. Przedstawiły prosty przepis na comber w sosie z białej czekolady, który na pewno zawojuje świąteczny stół. (Źródło: TVP/x-news)

Dyskusje na temat: combra
  • Re: Z głębi puszczy

    Ale combra z naszego jelenia nie kupicie w Polsce, ale w Niemczech, bo po to nas ściągnęła Unia, aby nasze zdrowe i EKOLOGICZNE przysmaki jedli Europejczycy, ale nie my :-(