• Informacje na temat:

    co jeść w chinach

Artykuły na temat: co jeść w chinach
  • Dlaczego warto jeść ryby?

    ...zdrowe? Zdaniem dietetyków wędzoną rybę warto jeść, ale nie częściej niż raz w tygodniu. Dlaczego tak rzadko? Po pierwsze i najważniejsze, w procesie wędzenia ryb tworzą się związki rakotwórcze...

  • Króluje od wieków na naszych stołach

    Czy rzeczywiście kapusta jest tak zdrowa i każdy może ją jeść?

  • Odchudzasz się? Zjedz sushi!

    Surowa ryba, marynowana japońska rzodkiew i imbir, sezam, chrzan wasabi oraz oczywiście specyficzny, kleisty ryż oraz wodorosty nori. Sprawdziliśmy, jakie wartości odżywcze mają najpopularniejsze składniki sushi. Przeczytaj, szczególnie gdy lubisz zdrowo jeść lub jesteś na diecie.

  • Ryby mają głos

    Kucharze zachwalają ich zdrowotne właściwości. Ale ryba rybie nierówna. Które najlepiej jeść? Specjaliści nie są zgodni: dietetycy mówią jedno, ekolodzy drugie. Sprzeczne zalecenia ekspertów sprawiają, że łatwo się pogubić. Jak wyplątać się z tej sieci? Oto nasz przewodnik, dzięki któremu dowiesz się, co lepsze: szprotka czy płotka.

  • Recepta na długowieczność

    Kto chce być wiecznie młody i piękny, powinien jeść dużo owoców i warzyw, ale w odpowiednim połączeniu. Ustalili to dietetycy z Chin. Zapewniają, że najzdrowsze są czereśnie, granaty, marchew, oliwki, ogórek, winogrona, morele oraz grejpfruty.

  • Superżywność? Tak, ale sprawdź jaka!

    Musisz jeść polecane przez dietetyków jagody goji lub nasiona chia? Nie! Idź do warzywniaka i kup coś, co znasz.

  • Chiny to kraj smakoszy

    Rynek restauracyjny w Azji Wschodniej jest niezwykle konkurencyjny. W Chinach restauracje rodzą się i upadają w tempie niewiarygodnym, zmieniając się jak w kalejdoskopie, a w centrach miast na niemal każdej ulicy są dziesiątki miejsc konkurujących ze sobą walorami kuchni.

  • Rzodkiewka - chrupiąca kuleczka

    Warto jeść ją kilka razy w tygodniu, bo uodparnia, dodaje energii. Łagodzi objawy kaszlu i przeziębienia, a także poprawia wygląd włosów.

  • Kraj uśmiechniętego (nie zawsze) smoka

    Relacja z kilkutygodniowego pobytu w Chinach pisana w fromie dziennika...

  • Praktyczne gotowanie według Pięciu Przemian

    Gotowanie według Pięciu Przemian to bardzo prosty sposób, który uzdrowi twoją kuchnię. Technika gotowania opracowana została w starożytnych Chinach i jest ściśle powiązana z chińską filozofią. Polega na osiągnięciu jedności i harmonii organizmu z otoczeniem.

Dyskusje na temat: co jeść w chinach
  • Re: Aronia jest super owocem!!!

    są niesamowite i przepyszne. Są tak zdrowe że można je jeść nawet na surowo. Odkąd je stosuje w kuchni, moja rodzina nie choruje a i mężuś mój jest sprawniejszy pod każdym względem :). poprawiają libido i podnoszą witalność. Sami spróbujcie. Stosuje te grzyby od ok. 2 lat. Wcześniej o nich juz słyszałam ale nie były dostępne w Polsce a jedynie w aptekach Japoni i Chinach.

  • Re: Łosoś jeść, czy nie jeść?

    Świeży łosoś pacyficzny??? tylko u wybrzeży Pacyfiku. Łosoś pacyficzny jest zamrażany ,następnie po dopłynięciu do portu w Chinach rozmrażany, filetowany i ponownie zamrażany. Nawet w Japonii dla bezpieczeństwa tego świeżego lekko się zmraża ze względu na potencjalne pasożyty. No to teraz wybór należy do Państwa

  • Re: Dlaczego zimą lepiej nie jeść sałaty, bananów i pomidorów?

    a w indiach zyją indianie a w chinach hindusi..............

  • Re: Dlaczego zimą lepiej nie jeść sałaty, bananów i pomidorów?

    Jak by w Chinach zyli hindusi, to by sie podusili!

  • Re: Dieta na piękną cerę. Co jeść?

    Na cere najlepiej nadaje się zwykła guma. A najładniejszą jest cera kolorowa w kratkę którą moja narzeczona kładzie na stole w kuchni. Ostatnio te cery trochę potaniały bo sa wyprodukowane w Chinach.

  • Re: 5 powodów, dla których warto jeść jajka

    a ja jadłem jajka w Chinach które były gotowane w jakichś ziołach a środku był właśnie płód z takim wielkim bomblem przyczepionym do tej mini kurki - nie było to nawet złe.

  • Re: Pięć powodów, dla których warto jeść jedno jajko dziennie. Codziennie!

    Jak to jest z tym żywieniem. W Europie lekarczyki szaleją na punkcie jajek ze to źródło cholesterolu i zła wszelakiego w organizmie. Do tego smażone mięso itd. A jak to jest w Chinach? Jedzą właściwie TYLKO smażone potrawy a jedyne co gotują to makaron do dań lub zup. Codziennie rano na śniadanie obowiązkowo JAJKO . Jedyne czego nie jedzą to słodyczy w takich ilościach jak jedzą biali choć jedzą

  • Re: Pięć modowych trendów, które mogą zagrozić twojemu zdrowiu

    W Chinach najpierw był program coś na kształt "500+ plus" a gdy z głodu nie mieli co jeść to polityka jednego dziecka. Mieli durną władzę której się wydawało że jak będzie dużo Chińczyków to będzie dobrobyt. Teraz mają mądrą władzę robią wszystko by mieć jak najwięcej działalności gospodarczej. Nawet nasi politycy zlecają im robótki by żyło się im lepiej.

  • Re: Cukrzyca pod lupą

    pożywienia (oprócz dużych miast),nie ma ciast jak u nas delikatesach a jeść węże ,żmije też im nie po drodze ,więc pozostali szczupli dodając do tego te ich sztuki walki (lub zwykła aktywność ruchowa) różnego rodzaju i odmian z setki do wyboru daje ten plus- na przykład jazda na rowerze to już jest te minimum na warunki polskie ,żeby być zdrowym a rower był popularny w Chinach czy Japonii

  • Re: Zbić kokosy na kokosach

    niebezpieczeństwem od naszego rzepakowego . Ciekaw jestem tylko jakim prawem ludzie na dalekim wschodzie , w Indonezji , w Chinach , w Indiach jeszcze żyją , jak oni wszystkie posiłki i całe życie(...) . A może czas by powrócić do korzeni i jeść to wszystko co jadły nasze babki i nie zawracać sobie głowy współczesnymi dietami i niedouczonymi i zbzikowanymi pseudo dietetykami . Najlepszym dietetykiem jest