• Informacje na temat:

    co jeść w chinach

Artykuły na temat: co jeść w chinach
  • Dlaczego warto jeść ryby?

    ...zdrowe? Zdaniem dietetyków wędzoną rybę warto jeść, ale nie częściej niż raz w tygodniu. Dlaczego tak rzadko? Po pierwsze i najważniejsze, w procesie wędzenia ryb tworzą się związki rakotwórcze...

  • Króluje od wieków na naszych stołach

    Czy rzeczywiście kapusta jest tak zdrowa i każdy może ją jeść?

  • Odchudzasz się? Zjedz sushi!

    Surowa ryba, marynowana japońska rzodkiew i imbir, sezam, chrzan wasabi oraz oczywiście specyficzny, kleisty ryż oraz wodorosty nori. Sprawdziliśmy, jakie wartości odżywcze mają najpopularniejsze składniki sushi. Przeczytaj, szczególnie gdy lubisz zdrowo jeść lub jesteś na diecie.

  • Ryby mają głos

    Kucharze zachwalają ich zdrowotne właściwości. Ale ryba rybie nierówna. Które najlepiej jeść? Specjaliści nie są zgodni: dietetycy mówią jedno, ekolodzy drugie. Sprzeczne zalecenia ekspertów sprawiają, że łatwo się pogubić. Jak wyplątać się z tej sieci? Oto nasz przewodnik, dzięki któremu dowiesz się, co lepsze: szprotka czy płotka.

  • Recepta na długowieczność

    Kto chce być wiecznie młody i piękny, powinien jeść dużo owoców i warzyw, ale w odpowiednim połączeniu. Ustalili to dietetycy z Chin. Zapewniają, że najzdrowsze są czereśnie, granaty, marchew, oliwki, ogórek, winogrona, morele oraz grejpfruty.

  • Chiny to kraj smakoszy

    Rynek restauracyjny w Azji Wschodniej jest niezwykle konkurencyjny. W Chinach restauracje rodzą się i upadają w tempie niewiarygodnym, zmieniając się jak w kalejdoskopie, a w centrach miast na niemal każdej ulicy są dziesiątki miejsc konkurujących ze sobą walorami kuchni.

  • Rzodkiewka - chrupiąca kuleczka

    Warto jeść ją kilka razy w tygodniu, bo uodparnia, dodaje energii. Łagodzi objawy kaszlu i przeziębienia, a także poprawia wygląd włosów.

  • Kraj uśmiechniętego (nie zawsze) smoka

    Relacja z kilkutygodniowego pobytu w Chinach pisana w fromie dziennika...

  • Praktyczne gotowanie według Pięciu Przemian

    Gotowanie według Pięciu Przemian to bardzo prosty sposób, który uzdrowi twoją kuchnię. Technika gotowania opracowana została w starożytnych Chinach i jest ściśle powiązana z chińską filozofią. Polega na osiągnięciu jedności i harmonii organizmu z otoczeniem.

  • Płetwa rekina i syczuański pieprz

    Zadziwiająca książka! Nie kucharska, a o jedzeniu. Nie podróżnicza, a o dalekich wojażach. Nie historyczna, a pełna anegdot i dramatycznych faktów z przeszłości. Nie reportaż, a mówiąca o współczesnych Chinach i Chińczykach więcej, niż całe tomy dziennikarskich opisów, i wreszcie: nie sensacyjna, a przecież nie sposób się od niej oderwać!

Dyskusje na temat: co jeść w chinach
  • Re: Aronia jest super owocem!!!

    są niesamowite i przepyszne. Są tak zdrowe że można je jeść nawet na surowo. Odkąd je stosuje w kuchni, moja rodzina nie choruje a i mężuś mój jest sprawniejszy pod każdym względem :). poprawiają libido i podnoszą witalność. Sami spróbujcie. Stosuje te grzyby od ok. 2 lat. Wcześniej o nich juz słyszałam ale nie były dostępne w Polsce a jedynie w aptekach Japoni i Chinach.

  • Re: Dieta na piękną cerę. Co jeść?

    Na cere najlepiej nadaje się zwykła guma. A najładniejszą jest cera kolorowa w kratkę którą moja narzeczona kładzie na stole w kuchni. Ostatnio te cery trochę potaniały bo sa wyprodukowane w Chinach.

  • Re: 5 powodów, dla których warto jeść jajka

    a ja jadłem jajka w Chinach które były gotowane w jakichś ziołach a środku był właśnie płód z takim wielkim bomblem przyczepionym do tej mini kurki - nie było to nawet złe.

  • Re: Cholesterol pod ścisłą kontrolą

    I pomyśleć, że jeszcze do niedawna wg konowałów nie można było jeść jajek ! A teraz nagle zmiana, jajko już zaczyna być remedium na wiele braków w organizmie. Żydzi, co by o nich nie mówić, od wieków(...) się, że nie cholesterol jest sprawcą chorób, tylko obroną organizmu. Ale to dla nich niepotrzebna strata czasu. W starożytnych Chinach lekarz miał obowiązek wywieszać czerwony lampion, gdy umarł jego

  • Re: Dlaczego warto jeść miód?

    w chinach nie ma pszczół - zapylają kwiatki pędzelkami.

  • Re: Lucia -  oto foie gras

    kethy, ale to jest różnica. Ja jestem wegetarianka, ale nie krzyczę, że nikt nie powinien jeść mięsa, bo to osobisty wybór. Są jednak praktyki stosowane wóbec zwierząt, które zaprzeczają człowieczeństwu - obdzieranie żywcem jenotów w Wietnami, Kambodży i chinach (futra sa bardziej błyszczące) czy właśnie produkcja foie gras).

  • Re: Lucia -  oto foie gras

    kethy, ale to jest różnica. Ja jestem wegetarianka, ale nie krzyczę, że nikt nie powinien jeść mięsa, bo to osobisty wybór. Są jednak praktyki stosowane wóbec zwierząt, które zaprzeczają człowieczeństwu - obdzieranie żywcem jenotów w Wietnami, Kambodży i chinach (futra sa bardziej błyszczące) czy właśnie produkcja foie gras). Ja również jestem wegetarianką i pozostanę nią do końca mojego

  • Re: Lucia -  oto foie gras

    kethy, ale to jest różnica. Ja jestem wegetarianka, ale nie krzyczę, że nikt nie powinien jeść mięsa, bo to osobisty wybór. Są jednak praktyki stosowane wóbec zwierząt, które zaprzeczają człowieczeństwu - obdzieranie żywcem jenotów w Wietnami, Kambodży i chinach (futra sa bardziej błyszczące) czy właśnie produkcja foie gras). rozumiem, po prostu twój koment u Ejki przypomniał mi tą sytuację

  • psychoza

    "... mogą, ale nie powodują! Oto różnica. Jedzenie może być przyczyną śmierci. Może, bo podczas jedzenia można się zadławić i umrzeć. Ale to nie oznacza, że nie powinniśmy jeść. -Produkty z Chin na pewno są(...) w Chinach niż w Polsce. A jakość produktów nie zależy od miejsca produkcji, tylko od składników. -"W USA u 300 tys. dzieci poziom ołowiu jest tak wysoki, że może powodować nieodwracalne uszkodzenia

  • Re: Lucia -  oto foie gras

    powinien jeść mięsa, bo to osobisty wybór. Są jednak praktyki stosowane wóbec zwierząt, które zaprzeczają człowieczeństwu - obdzieranie żywcem jenotów w Wietnami, Kambodży i chinach (futra sa bardziej