• Informacje na temat:

    carpaccio

Artykuły na temat: carpaccio
  • Carpaccio

    Carpaccio możesz przyozdobić kaparami i oliwkami. Zawsze musisz użyć najlepszej wołowiny, parmezanu i oliwy!

  • Buraczane carpaccio

    Buraki dokładnie umyj, owiń w folię i piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez godzinę. Odstaw do ostygnięcia. Następnie obierz je i pokrój w cienkie plastry. Na talerzu na przemian układaj plaster buraka i mus jabłkowy. Na górze finezyjnie ułóż pokrojoną w paski sałatę lodową. Całość posyp uprażonym na suchej patelni sezamem. Do carpaccio możesz podać smażone pałki z kurczaka. Zobacz także:

  • Carpaccio z buraków

    ...i przełóż je do blendera. Dodaj resztę składników i zmiksuj. Polej carpaccio sosem. Zobacz także: 

  • Carpaccio z polędwicy wołowej

    Moda na carpaccio z buraków i innych produktów świeciła w ostatnich czasach tryumfy, ale nie zna tego dania ten, kto nie jadł go w prawdziwej wersji - z wołowiny. Aby mięso pokroić w naprawdę cienkie plastry, należy je wcześniej lekko zamrozić.

  • Carpaccio z buraków i musu z jabłek

    Piramidkę z buraków możesz podać z pieczonym kurczakiem.

  • Carpaccio z polędwicy wołowej

    Caroacio z polędwicy wołowej, świetna przystawka na różne okazje.

  • Carpaccio z solonego śledzia z beki na polencie z orzechami włoskim

    Łączy aromatyczne klimaty południowe z wyjątkowymi, kresowymi smakami

  • Carpaccio to włoski zimny przysmak z surowej polędwicy, przyjął się też wariant rybny, z łososia. Otóż można z powodzeniem przyrządzić na podobnej zasadzie surowe grzyby. Trudno sobie wyobrazić lepszą zakąskę pod kieliszek wódki w blasku zachodzącego lipcowego słońca.

  • Carpaccio z bakłażana

    Bakłażana pokroić w cienkie plastry, oprószyć solą i odstawić na ok. 30 min. Po tym czasie bakłażana osuszyć na ręcznikach papierowych i usmażyć na rozgrzanym...

  • Agata Młynarska lubi swoją bezglutenowa dietę

    Agata Młynarska ze względu na zdrowie musiała zrezygnować z glutenu, ale nie upatruje w tym problemu. - Jest mnóstwo pysznego jedzenia bezglutenowego - przekonuje prezenterka i zdradza przepisy na swoją ulubioną kaszę gryczaną i carpaccio z buraków.

Wideo na temat: carpaccio
Dyskusje na temat: carpaccio
  • Re: Carpaccio z buraków

    Carpaccio z surowych buraków. Obieramy, kroimy na cienkie plasterki, solimy dodajemy czosnek i olej rzepakowy tłoczony na zimno, wykładamy na rukolę i posypujemy prażonym słonecznikiem lub innymi orzechami. Pycha.

  • Re: Eskluzywna restauracje Polski, Europy,innych kontynentów

    Moim zdaniem na to miano zasługuje restauracja http://restauracjaitalia.pl/. Jadłam tam CARPACCIO DI CARNE i jest naprawdę wyśmienite. Polędwiczki wołowe rozpływały się w ustach.Pycha

  • Re: Carpaccio

    uwielbiam, uwielbiam i jeszcze raz uwielbiam, pycha

  • Re: kuchnia włoska

    Agatasur, na pewno znasz lasagne, cannelloni, spaghetti carbonara, pieróg calzone i deser tiramisu... Być może obiły Ci się o uszy także takie rzeczy jak biscotto, cantuccini, carpaccio, ciabatta, risotto, gnocchi i polenta :) To wszystko są włoskie potrawy. :)

  • Re: Buraczane carpaccio

    Ciemniak, totalny brak wyksztalcenia I oglady jakbys leniu chociaz sprawdzil tobys wiedzial ze: Carpaccio – danie kuchni włoskiej. Tradycyjnie przygotowuje się je z surowego mięsa – tradycyjnie wołowiny, współcześnie także z cielęciny, dziczyzny, łososia[1] lub tuńczyka. Bardzo cienko pokrojone lub rozbite mięso serwuje się zazwyczaj jako przystawkę.

  • Re: Buraczane carpaccio

    Nie rozumiem dlaczego od razu taka agresja? Ktoś podał przepis, całkiem ciekawy i tyle. Naprawdę nie dobrze tak atakować.

  • Re: Carpaccio z buraków

    Wygląda bardzo smakowicie. Jestem w takcie kuracji odchudzającej, więc na pewno włączę ten przepis do swojej diety. Oprócz tego codziennie uprawiam jogę oraz stosuję iqgreen, żeby podkręcić metabolizm. W ciągu tygodnia jestem w stanie zrzucić nawet 4 kilogramy.

  • Re: Carpaccio z buraków

    Moim zdaniem podajesz takie wino, jakie lubisz. Chyba nie kupisz czerwonego tylko dlatego, że takie pasuje, jeśli najbardziej lubisz białe, prawda?

  • Re: Carpaccio z buraków

    Fajne danie, lekkie, smaczne, pięknie wygląda, idealne na lato. A może ktoś z Was doradzi, jaki alkohol podać do takiego dania? przeglądam właśnie stronę alkohol-online. pl i się zastanawiam:) Przygotowałabym taką przystawkę na imprezę:)