• Informacje na temat:

    carpaccio

Artykuły na temat: carpaccio
  • Carpaccio

    Carpaccio możesz przyozdobić kaparami i oliwkami. Zawsze musisz użyć najlepszej wołowiny, parmezanu i oliwy!

  • Buraczane carpaccio

    Buraki dokładnie umyj, owiń w folię i piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez godzinę. Odstaw do ostygnięcia. Następnie obierz je i pokrój w cienkie plastry. Na talerzu na przemian układaj plaster buraka i mus jabłkowy. Na górze finezyjnie ułóż pokrojoną w paski sałatę lodową. Całość posyp uprażonym na suchej patelni sezamem. Do carpaccio możesz podać smażone pałki z kurczaka. Zobacz także:

  • Carpaccio z polędwicy wołowej

    Moda na carpaccio z buraków i innych produktów świeciła w ostatnich czasach tryumfy, ale nie zna tego dania ten, kto nie jadł go w prawdziwej wersji - z wołowiny. Aby mięso pokroić w naprawdę cienkie plastry, należy je wcześniej lekko zamrozić.

  • Carpaccio z buraków i musu z jabłek

    Piramidkę z buraków możesz podać z pieczonym kurczakiem.

  • Carpaccio z polędwicy wołowej

    Caroacio z polędwicy wołowej, świetna przystawka na różne okazje.

  • Carpaccio z solonego śledzia z beki na polencie z orzechami włoskim

    Łączy aromatyczne klimaty południowe z wyjątkowymi, kresowymi smakami

  • Carpaccio to włoski zimny przysmak z surowej polędwicy, przyjął się też wariant rybny, z łososia. Otóż można z powodzeniem przyrządzić na podobnej zasadzie surowe grzyby. Trudno sobie wyobrazić lepszą zakąskę pod kieliszek wódki w blasku zachodzącego lipcowego słońca.

  • Carpaccio z bakłażana

    Bakłażana pokroić w cienkie plastry, oprószyć solą i odstawić na ok. 30 min. Po tym czasie bakłażana osuszyć na ręcznikach papierowych i usmażyć na rozgrzanym...

  • Agata Młynarska lubi swoją bezglutenowa dietę

    Agata Młynarska ze względu na zdrowie musiała zrezygnować z glutenu, ale nie upatruje w tym problemu. - Jest mnóstwo pysznego jedzenia bezglutenowego - przekonuje prezenterka i zdradza przepisy na swoją ulubioną kaszę gryczaną i carpaccio z buraków.

  • Jajko i spółka

    Tradycyjna Wielkanoc wymaga lekkiego retuszu. Zamiast mięs proponujemy ceviche z dorsza z cytrusami i dynią. A w miejsce sałatki jarzynowej - Carpaccio z buraków. Świętujmy lekko, zdrowo, wiosennie!

Wideo na temat: carpaccio
Dyskusje na temat: carpaccio