• Informacje na temat:

    camemberta

Artykuły na temat: camemberta
  • ​Pieczony camembert z jabłkiem

    ...camemberta i ją odrzuć. Na wierzchu sera ułóż kawałki jabłka. Ser zapiekaj w piekarniku w 120 stopniach do momentu, aż się zrumieni i zacznie bulgotać. Wlej na patelnię miód i wodę. Dorzuć tymianek...

  • Smażony camembert

    Gdy do tej szybkiej przekąski dodasz frytki i surówkę, zrobisz sycący obiad.

  • Camembert z  żurawiną

    Przekąska albo danie główne.

  • Dania z grilla. Pieczarki z serem camembert i porzeczkami

    Któż z nas nie lubi grillowanych pieczarek, zwłaszcza, gdy w powietrzu unosi się ich apetyczny aromat. Dietetyk Alicja Kalińska prezentuje oryginalny sposób na ich przygotowanie.

  • Placki z dyni z camembertem i marynowaną surową dynią

    Przepis Josepha Seeletso. Przepis na 4 porcje. Czas wykonania: 30 minut.

  • Chrupiący camembert z jabłkiem w sosie cidrowym.

      Jednym słowem jesteśmy we Francji! Camembert rodem z Normandii i cidr czyli ten mniej kosztowny trunek, z bąbelkami, rodem z Bretaniii bądź Normandii,...

  • Panierowany camembert

    Ser przekroić w poprzek, panierować w jajku i kruszonych płatkach kukurydzianych, smażyć krótko na rozgrzanym oleju. Podawać z żurawiną i natką pietru...

  • Camembert i dwa jablka

    Jablka dwa dlatego, ze po francusku ziemniaki to "jablka z ziemii" czyli pommes de terre a jablka to po prostu jablka czyli pommes. To zapiekanka na wieczorna,...

  • Ból głowy - jaki ma związek z dietą?

    Ryzykowne nie tylko dla migrenowców Sery pleśniowe i długo dojrzewające typu camembert, gouda, parmezan - choć są smakowitym składnikiem kanapek i sałatek, zawierają dużo tzw. histaminy. To substancja, która w nadmiarze dla każdego jest szkodliwa. Dla bezpieczeństwa lepiej nie jeść na raz więcej, niż 1-2 plasterki camemberta lub goudy albo 1-2 szczypty parmezanu. Ketchup - nie warto przesadzać...

  • Pieczony ser brie z miodem i orzechami w cieście filo

    Przekąska idealna.

Wideo na temat: camemberta
  • Zmysłowe smaki: Makaron z kurkami

    Z kurek - najsmaczniejszych grzybów lata - można wyczarować mnóstwo pysznych dań. My proponujemy Wam makaron (spaghetti, ale możecie go zastąpić każdym innym) z rewelacyjnym sosem kurkowym z dodatkiem sera camembert i świeżego tymianku. Koniecznie wypróbujcie nasz przepis! Makaron z kurkami – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Warzywa i sery w słoiku, czyli nauka kiszenia i piklowania

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" David Gaboriaud przygotował słoiki pełne kiszonych i piklowanych warzyw. Są one nie tylko smaczne, lecz także zawierają dużo potrzebnych nam probiotyków. Jak idealnie je przygotować? Na stole pojawiły się pikle z grillowanych warzyw, kiszone warzywa i „nakładany hermelin”, czyli czeski pikantny camembert w zalewie z oliwy z oliwek. (Dzień Dobry TVN)

  • Zmysłowe smaki: Makaron z kurkami

    Z kurek - najsmaczniejszych grzybów lata - można wyczarować mnóstwo pysznych dań. My proponujemy Wam makaron (spaghetti, ale możecie go zastąpić każdym innym) z rewelacyjnym sosem kurkowym z dodatkiem sera camembert i świeżego tymianku. Koniecznie wypróbujcie nasz przepis! Makaron z kurkami – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

Dyskusje na temat: camemberta
  • Re: grillowanie czas zaczac!!!

    raksaksa1, a wiesz że camembert wcale nie jest wegetariański? jak wiele innych serów robi się go na podpuszczce z cielęcych żołądków. wegetarianie nie uznają camemberta, brie, gorgonzoli i innych serów za jedzenie które mogą jeść. zresztą można sobie o tym poczytać na forach dla wegetarian.

  • Re: Jak efektywnie zrobić kanapki bankietowe?

    Ja już (i z efektem, i efektownie, Koniku) zaserwowałam kanapeczki na które przepis podała Joasia2 kiedyś na wątku. Tylko to raczej na bardziej kobiece wieczorki, faceci mogą nieco kręcić nosem, bo to dla nich na jeden kęs. Na kromkach z ciemnego pieczywa smaruje się cienko masło, na to plasterek camemberta, cienka strużka miodu i jedna lub dwie kulki zielonych winogron lub troszkę posiekanych

  • Re: grillowanie czas zaczac!!!

    Hej, ja jako, że zmuszona jestem do wymyślania potraw wegetariańskich polecam ser z grilla. Po prostu krążki camemberta (najlepiej ziołowego) maczam delikatnie w oliwie po czym obsypuję przyprawami (w zalezności od upodobań: czosne, sół ziołowa, papryka, majeranek....), następnie zawijam w folię aluminiową i kładę na grilla. Pieczemy z każdej strony po kilka minut, należy pilnować....najlepiej

  • -

    -

    bo wlasnie moj Hugo zebrze o camemberta ktorego podjadam do wina:)))) chyba trzeba miska wyslac na spacerek z pupilkiem:)))

  • Re: inaczej

    Ula, jak pięknie wyglądasz!:) Moje dzieciństwo załapało sie na końcówke komuny, stalo sie troche z mama w kolejkach, troche ciuchów przerobionych nosiło, jadlo sie kromki z pomidorkiem i pasztetem u babci na działce, ale jakoś nie przypominam sobie, zebym traume miala, ze nie jem camemberta czy innych takich...nie znałam, nie miałam porówniania, teraz mam, ale co z tego, no nie?:)) dlatego

  • Re: inaczej

    haha, ta piekna piers moja droga, az mi sie usmiechnelo :) buziaki czarodziejko! Ula, jak pięknie wyglądasz!:) Moje dzieciństwo załapało sie na końcówke komuny, stalo sie troche z mama w kolejkach, troche ciuchów przerobionych nosiło, jadlo sie kromki z pomidorkiem i pasztetem u babci na działce, ale jakoś nie przypominam sobie, zebym traume miala, ze nie jem camemberta czy innych takich...nie